De kijkcijfers bewijzen het: ‘Suits’ kan niet zonder Meghan Markle

Terwijl wij in Nederland lekker op Netflix naar seizoen zes van Suits aan het kijken zijn, zitten ze in Amerika al middenin het achtste seizoen. Dat betekent dat wij nog kunnen genieten van Meghan Markle. Inmiddels is deze beeldschone dame getrouwd met Prins Harry en heeft ze een punt gezet achter haar acteercarrière. Pijnlijk voor de advocatenserie, want dat gaat ze kijkers kosten.

Natuurlijk is Suits niet afhankelijk van Meghan Markle, maar haar vertrek lijkt weldegelijk invloed te hebben op de kijkcijfers. De eerste drie afleveringen van het achtste seizoen zijn inmiddels op de buis geweest en de cijfers vallen toch een beetje tegen. Gemiddeld kijken er zo’n 1,2 miljoen Amerikanen per aflevering. Niet slecht, maar dat waren er ooit een stuk meer.

Suits zonder Meghan Markle

Neem bijvoorbeeld het seizoen dat net bij ons op Netflix is verschenen. Daar werd in Amerika per aflevering door bijna 1,6 miljoen Amerikanen naar gekeken. Daarvan zijn ze er inmiddels dus een kwart kwijtgeraakt. Dat is best een flinke klap. Zeker gezien het feit dat seizoen vijf zelfs regelmatig de twee miljoen kijkers voorbij ging. We kunnen dus wel stellen dat Suits een beetje over zijn hoogtepunt heen is.

Natuurlijk heeft dat niet alleen te maken met het vertrek van Meghan Markle. De neerwaartse lijn werd tenslotte al eerder ingezet. Al helpt het niet dat de Amerikaanse actrice besloot om met een prins te trouwen en nu als de hertogin van Sussex door het leven gaat. Toch is de hoofdreden van de teruglopende kijkcijfers de serie zelf. De makers doen hun best om te vernieuwen, maar de meeste fans zijn inmiddels gewoon echt toe aan wat nieuws.

Gezelschapspel

Meghan Markle heeft haar carrière als actrice moeten beëindigen voor de liefde, maar acteren is niet het enige wat ze vanaf nu niet meer mag doen. Ook moet ze afscheid nemen van een wereldberoemd bordspel. Hoe dat precies zit, lees je hier.

AD

Reageer op artikel:
De kijkcijfers bewijzen het: ‘Suits’ kan niet zonder Meghan Markle
Sluiten