Khabib pakt bizarre prijzenpot en verplettert record van McGregor

Afgelopen weekend versloeg Khabib Nurmagomedov uitdager Justin Gaethje. De Rus won zo zijn 29ste MMA-gevecht op rij en blijft de ongeslagen UFC-kampioen. Niemand gaat deze man ooit nog verslaan, want direct na het gevecht kondigde Kabib aan dat dit zijn laatste optreden in de octagon was. En dat gevecht heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Op het UFC Fight Island in Abu Dhabi liet Khabib Nurmagomedov nog maar weer eens zien waarom hij op dit moment de allerbeste is. De Rus controleerde het gevecht en gaf Justin Gaethje geen enkele kans. The Eagle bleef geduldige en sloeg op het juiste moment toe. Halverwege de tweede ronde ging het gevecht naar de grond en greep Khabib letterlijk zijn kans. Justin Gaethje probeerde zich te verzetten, maar eenmaal gevangen in een triangle choke werd het snel zwart voor zijn ogen.

Khabib Nurmagomedov verlaat de UFC

De 32-jarige Rus was na afloop zeer geëmotioneerd. Dit heeft alles te maken met het verlies van zijn vader. Nurmagomedov senior overleed eerder dit jaar aan hartproblemen als gevolg van het coronavirus. De vader van Khabib was onderdeel van het team een aanwezig bij alle gevechten. Zonder hem wil de vechter niet verder. Speciaal voor zijn vader wilde hij nog één keer vechten, maar beloofde zijn moeder dat hij daarna zou stoppen.

Zo komt er een passend einde aan een indrukwekkende UFC-carrière. Met grote namen als Ferguson, Cerrone, Poirier en natuurlijk McGregor is de lightweight divisie één van de zwaarste divisies binnen de UFC. Dit maakt de prestaties van Khabib nog indrukwekkender. Hij won al zijn gevechten en verloor volgens de jury slechts twee rondes in zijn gehele UFC-carrière. Ongekend hoe dominant deze man is geweest.

Khabib Nurmagomedov neemt afscheid met een prachtige overwinning, maar ook met een financiële klapper. De Rus heeft naar verluidt zes miljoen dollar ontvangen voor zijn laatst UFC-gevecht, plus een 50.000 dollar bonus voor de Performance of the Night. Zijn tegenstander Justin Gaethje werd er ondanks zijn nederlaag financieel ook niet slechter van. Toch ontving hij met een bedrag van 440.000 dollar slechts een fractie van wat Khabib kreeg.

Conor McGregor nog steeds de rijkste

Dat zegt overigens meer over hoe bizar veel de Rus heeft gekregen. Dit is namelijk een record. Zelf Conor McGregor kan alleen maar dromen van zo’n bak met prijzengeld. De Ier ontving vier keer een bedrag van ongeveer drie miljoen dollar, maar dichterbij zes miljoen dollar kwam hij nooit. Toch blijft hij met ruim 15 miljoen dollar de best betaalde UFC-vechter ooit, al komt Khabib nu dus wel in de buurt. De Rus staat na dit weekend tweede en passeert de enige Nederlander in de top 10.

Reageer op artikel:
Khabib pakt bizarre prijzenpot en verplettert record van McGregor
Sluiten