Bizarre beelden van Khabib toen kopstoten uitdelen nog was toegestaan

De afgelopen jaren hebben we kunnen zien hoe Khabib Nurmagomedov de macht greep in de lightweight divisie van de UFC. Maar voordat hij op de hoogste afdeling van de MMA-wereld terecht kwam, moest hij zich wel door een aantal andere divisies knokken. En dat ging er soms behoorlijk hard aan toe.

Zo blijkt ook uit archiefbeelden op YouTube. Hier zijn namelijk video’s te vinden uit de begindagen van zijn carrière. De meest opvallende is een samenvatting van zijn gevecht tegen Ali Bagov. Deze vond plaats in 2010 tijdens het zogenaamde Golden First Russia event in Moscow, en daar waren de regels iets minder streng.

Khabib gebruikt zijn hoofd, letterlijk

Zo was het bijvoorbeeld nog toegestaan om kopstoten uit te delen, en daar wist Khabib wel raad mee. De UFC-kampioen is een slimme vechter die zijn hoofd gebruikt, maar er was dus een tijd dat hij dit ook letterlijk deed. Zoals je in onderstaande beelden kunt zien, deelt Khabib op de grond een aantal flinke beuken uit met zijn schedel.

Uiteindelijk versloeg Khabib zijn tegenstander Ali Bagov op jurybeslissing. Dit was zijn achtste overwinning op rij. Vervolgens vertrok hij naar Oekraïne om te gaan vechten in M1. Vanuit hier groeide hij door naar ProFC. Ook daar kon niemand hem stoppen en dus kwam er een uitnodiging van de UFC. Inmiddels heeft hij dertien wedstrijden op het hoogste niveau gevochten en allemaal gewonnen.

Nog één gevecht

Daar zal het waarschijnlijk ook bij blijven. Khabib maakt na zijn overwinning op Justin Gaethje eind oktober bekend dat hij stopt. De Rus verloor dit jaar zijn vader en liet weten niet te willen vechten zonder hem. UFC-baas Dana White denkt daar overigens anders over. Hij gokt dat Khabib de laatste wens van zijn vader nog waar wil maken en daarom nog één keer de octagon in zal gaan. Deze UFC-legende moet daarin de tegenstander gaan worden.

Lees ook: Nurmagomedov wisselde van wurggreep uit medelijden voor de ouders van Gaethje

Reageer op artikel:
Bizarre beelden van Khabib toen kopstoten uitdelen nog was toegestaan
Sluiten