Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 3 dec 2020

Khabib gaat UFC-comeback maken, als het mag van zijn moeder

Goed nieuws voor UFC-fans die graag Khabib Nurmagomedov nog een keer in actie willen zien. Ondanks dat hij dit jaar zijn pensioen aankondigde, is er toch nog een kans dat de ongeslagen Rus zijn comeback gaat maken. Het enige wat we nodig hebben is goedkeuring van de moeder van Khabib.

Het was een heftig jaar voor Khabib Nurmagomedov. De UFC-vechter uit Dagestan verloor zijn vader. Nurmagomedov senior kampte al met hartproblemen, maar toen hij ook nog het coronavirus kreeg, bleek hij niet meer te redden. Een enorm klap voor Khabib. Hij verloor hiermee niet alleen zijn vader, maar ook zijn beste vriend en coach.

Comeback van Khabib niet uitgesloten

Ze deden het altijd samen en zonder hem hoeft het volgens Khabib allemaal niet meer. Hij liet de UFC weten dat het gevecht tegen Justin Gaethje zijn laatste zou zijn. Uiteraard won hij ook dit titelgevecht op indrukwekkende wijze en kondigde volgens overmand door emoties zijn afscheid aan. Hij vertelde dat hij zijn moeder heeft beloofd dat het nu klaar is.

Toch wordt er sindsdien veel gesproken over een mogelijke comeback. Het was de droom van Nurmagomedov senior om zijn zoon naar 30-0 te zien gaan (30 overwinningen zonder nederlaag). Dana White is ervan overtuigd dat Khabib dat alsnog gaat doen. In verschillende interviews heeft de UFC-baas al laten weten dat er zeker een kans is dat de Rus een comeback gaat maken. De twee hebben hier elkaar ook al over gesproken.

Inmiddels heeft Khabib Nurmagomedov openbaar bekendgemaakt wat er nodig is voor zijn terugkeer. En dat zijn verrassend genoeg geen miljoenen dollars, maar toestemming van zijn moeder. Hij maakte dit bekend tijdens een presentatie van Eagle Fighting Championship. Dit is een vechtsport organisatie die net als Nurmagomedov uit Dagestan komt en nauw verbonden is aan de UFC.

Khabib vs. McGregor

Of Khabib gaat terugkeren als vechter is nog niet bekend, maar hij is begin volgend jaar waarschijnlijk wel te zien in de UFC. Zijn neefje Umar Nurmagomedov maakt tijdens UFC 257 namelijk zijn debuut op het hoogste niveau. De verwachting is dat The Eagle aanwezig is om hem te steunen. Leuk detail: het hoofdgerecht die avond is Conor McGregor tegen Dustin Poirier. Wie weet lopen de twee aartsvijanden elkaar nog even tegen het lijf.

Van UFC-vechter naar schapenboer

Mocht de moeder van Khabib haar zoon geen toestemming geven voor het gevecht, dan gaat de vechter iets heel anders doen. Hij onthulde onlangs namelijk zijn opmerkelijke toekomstplannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Khabib gaat UFC-comeback maken, als het mag van zijn moeder
Sluiten