Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 4 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Khabib wil rematch tegen McGregor, maar heeft wel één belangrijke eis

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor in Las Vegas tegenover elkaar stonden. Hoe dat gevecht afliep hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. (toch wel? Klik dan hier). Sindsdien wordt er druk gespeculeerd over een eventuele rematch. McGregor ziet de kans op wraak wel zitten. Khabib daarentegen liet regelmatig weten andere plannen te hebben, maar komt nu terug op die beslissing.

Na zijn overwinning op UFC grootheid Dustin Poirier moet Khabib Nurmagomedov op zoek naar een nieuwe tegenstander. Dit was alweer de 28ste keer dat de Rus als winnaar uit de octagon stapte. Verliezen deed hij in de UFC nog nooit en het is maar de vraag of er iemand is die hem kan stoppen. De op papier grootste kanshebber is Tony Ferguson, maar het lijkt erop dat ook Conor McGregor nog een kans gaat krijgen.

Khabib Nurmagomedov komt terug op eerdere uitspraken

De Ier moet alleen wel op zijn beurt wachten, want Ferguson mag het eerst proberen. Een gevecht tussen de kampioen en de huidige nummer één van de ranglijst stond al vaker op de planning. Toch kwam het er door blessures en gewichtsproblemen nog niet van. Volgens velen is dit de ultieme test voor Khabib. Alleen als The Eagle ook Ferguson weet te verslaan, kunnen we stellen dat de kampioen uit Rusland de beste vechter in de lightweight divisie is.

Achter de schermen wordt stevig onderhandeld om dit gevecht realiteit te laten worden. Deze ultieme finale zal naar alle waarschijnlijkheid pas volgend jaar gaan plaatsvinden in de Madison Square Garden in New York. Khabib heeft namelijk aangegeven dat hij niet eerder dan maart wil terugkeren in de octagon. Dat is voor hem nu het belangrijkste gevecht, maar de Rus kijkt ook vooruit. In een YouTube video liet hij namelijk weten open te staan voor een gevecht tegen McGregor.

Khabib Nurmagomedov – Journey to UFC Champion

Khabib Nurmagomedov became the first UFC champion from Russia with his victory over Al Iaquinta at UFC 223 in 2018. Take a look back through Nurmagomedov’s journey to UFC gold. Subscribe to get all the latest UFC content: http://bit.ly/2uJRzRR Experience UFC live with UFC FIGHT PASS, the digital subscription service of the UFC.

Dat is opmerkelijk, want Khabib liet de laatste maanden weten dat hij geen trek had in een nieuw gevecht tegen de grofgebekte Ier. De Rus trok zijn eigen plan en ging op zoek naar nieuwe tegenstanders om aan zijn legacy te werken. Nu, een jaar later, komt hij daarop terug. “Als McGregor wil, dan wacht Moskou op hem,” aldus Khabib Nurmagomedov.

Conor McGregor wil wel

Zo laat hij dus ook zijn enige eis weten. Het gevecht zal moeten plaatsvinden in de Russische hoofdstad. Conor McGregor, die tegenwoordig ook buiten de ring om zich heen mept, heeft daar in ieder geval geen problemen mee. Direct na het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Dustin Poirier gooide hij namelijk de volgende tweet de wereld in.

De ultieme UFC rematch

Een nieuwe gevecht tussen de twee kemphanen zou dus maar zo kunnen gaan gebeuren in 2020. De twee hoofdrolspelers hebben uitgesproken dat ze willen, dus het is nu aan de UFC organisatie om deze nu al epische rematch werkelijkheid te laten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BJ Penn

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Khabib wil rematch tegen McGregor, maar heeft wel één belangrijke eis
Sluiten