Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Uncategorized 23 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Khabib wil over drie gevechten met pensioen en een rematch tegen McGregor zit er niet bij

Volgens Dana White is de kans groot dat Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov nog een keer tegenover elkaar staan in de octagon. Als de baas van de UFC dat zegt, ben je geneigd om dat de te geloven, maar daar denkt Khabib zelf anders over. Hij heeft zijn toekomstplannen gedeeld en daar is een gevecht tegen The Notorious geen onderdeel van.

De Rus vindt dat McGregor geen tweede kans hoort te krijgen. “Natuurlijk verdient hij (Conor McGregor) geen herkansing op de titel. Hij heeft verloren, hij tikte af. Het was niet eens een gevecht. Ik domineerde in ieder opzicht en versloeg hem. Ik heb hem gesloopt, waarom zouden we een rematch moeten houden?” aldus Khabib Nurmagomedov in gesprek met Submission Radio.

Conor McGregor gaat geen herkansing krijgen

Ook Nate Diaz hoeft niet op een telefoontje van The Eagle te rekenen. Khabib reageerde enigszins lacherig op de vraag of hij een interesse heeft in een gevecht tegen de bad boy van de UFC. Volgens de Rus houdt hij zich alleen maar bezig met trash talk en heeft hij het nooit laten zien tegen grote namen. Diaz hoort gewoon niet bij de absolute top.

Maar welke tegenstanders zijn dan wel een serieuze optie? Khabib liet weten over drie gevechten met pensioen te willen gaan en noemde een aantal namen die hij overweegt. Natuurlijk staat voormalig kampioen Tony Ferguson op dat lijstje, maar de andere twee vechters die hij noemt, zijn een stuk interessanter. Khabib wil het namelijk nog op gaan nemen tegen George St. Pierre en Floyd Mayweather.

Canadese legende kan op een uitdaging rekenen

Khabib heeft altijd duidelijk gemaakt dat het hem niet alleen om het geld gaat. Hij wil iets nalaten en een legende worden. Als je dat wil, moet je andere grootheden zien te verslaan en daarom wil hij graag de ring in met St. Pierre. De Canadees won 26 van zijn 28 wedstrijden en is een levende legende. Hij ging in 2013 als welterweight kampioen met pensioen, maar keerde in 2017 weer terug en pakte meteen de middleweight title.

George St. Pierre Highlights “Remember The Name”

Georges St-Pierre is a Canadian semi-retired mixed martial artist (MMA) and the former three-time Welterweight Champion of the Ultimate Fighting Championship (UFC) having won the title twice in 2006 and 2008, as well as an Interim title in 2007.

Inmiddels is het meer dan een jaar geleden dat George St. Pierre in de ring stond, maar daar wil Khabib wel verandering in gaan brengen. “Hij is een hele grote naam en ik heb veel respect voor hem. In mijn ogen is hij de grootste atleet uit de geschiedenis van de UFC. Hij is een kampioen in de ring, maar ook daarbuiten. Ik zou het graag tegen hem op willen nemen, maar dan moet hij wel naar de lightweight divisie willen komen,” aldus Khabib.

Khabib wil werken aan zijn legacy

Ook Floyd Mayweather staat op het lijstje omdat het een mooi gevecht is voor zijn legacy. Khabib denkt dat hij een goede kans maakt om een einde te maken aan de 50-0 status van de steenrijke bokser: “Mayweather is een grote naam, maar hij is oud en klein. Ik kan hem zijn 50-0 record afnemen.” Of dit gevecht er gaat komen is natuurlijk nog maar de vraag en ook de kans dat St. Pierre akkoord gaat is niet enorm. Het lijkt er dus op dat we in 2019 eerst Khabib vs. Ferguson gaan krijgen en daar kijken we nu al naar uit.

Conor McGregor hoeft in ieder geval niet te rekenen op een herkansingen en moet op zoek naar een nieuwe tegenstander. Die lijkt hij al gevonden te hebben, want een legendarische vechter die onlangs terugkeerde heeft wel interesse. Benieuwd wie dat is? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SportBible

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Khabib wil over drie gevechten met pensioen en een rematch tegen McGregor zit er niet bij
Sluiten