Khabib keert mogelijk toch terug voor gevecht tegen deze UFC-legende

Afgelopen weekend won Khabib Nurmagomedov het titelgevecht tegen Justin Gaethje en werd opnieuw gekroond tot kampioen. Dat was ook meteen de laatste keer dat dit zou gebeuren. De zichtbaar zeer geëmotioneerde Rus liet direct na het gevecht weten dat het nu klaar is. Misschien wel de beste vechter in de UFC gaat met pensioen. Althans, dat zegt hij zelf. Dana White denk daar anders over.

Het was een prachtig moment afgelopen weekend. Khabib deed in de octagon wat we van hem gewend zijn: domineren. Gaethje is een uitstekende vechter, maar was kansloos. Net als alle andere vechters die hem voorgingen. Khabib Nurmagomedov zit op een ander niveau. Hij verloor daarom ook nog nooit een gevecht. Een klinische en tot in detail uitgetekende overwinning. Khabib is een machine, maar wel een machine die na het gevecht zijn emoties niet in bedwang kon houden.

Dana White voorspelt comeback van Khabib

Eerder dit jaar verloor Khabib zijn vader aan gevolgen van corona. Nurmagomedov senior was daarnaast ook zijn trainer en grootste bron van inspiratie. Zonder hem hoeft het van Khabib allemaal niet meer. Hij beloofde zijn moeder dat het gevecht tegen Gaethje de laatste zou zijn. “Toen de UFC belde voor dit gevecht heb ik mijn moeder beloofd dat dit mijn allerlaatste zou zijn. En als ik mijn woord heb gegeven, dan houd ik mij daar ook aan,” aldus Khabib.

Toch denkt Dana White daar anders over. Volgens de grote baas van de UFC is het echt niet uitgesloten dat de 32-jarige kampioen een combeback gaat maken. In The Zach Gelb Show gaat Dana White in op het emotionele betoog van Khabib: “Hij was compleet overmand door emoties die avond. Ik heb het gevoel dat hij voor 30-0 wil gaan.” Daarmee bedoelt de UFC baas de winst/verlies verhouding. Khabib staat momenteel op 29 overwinningen en geen enkele nederlaag.

De droom van Nurmagomedov senior

Ook gaat Dana White, die regelmatig spreekt met Khabib, in op de reden waarom zijn kampioen een comeback gaat maken: “Ik denk niet dat hij met pensioen gaat. Zijn vader wilde dat hij voor 30-0 zou gaan en ik denk dat Khabib die wens van zijn vader in vervulling wil laten gaan.” White refereert hiermee naar een uitspraak van Nurmagomedov senior uit 2019. Hierin vertelde hij aan de Russische media dat zijn zoon zou doorgaan tot 30-0 om vervolgens als ongeslagen kampioen met pensioen te gaan.

Khabib Nurmagomedov UFC
Khabib samen met zijn inmiddels overleden vader. (Afbeelding: EPA / Maxim Shipenkov)

Laatste gevecht tegen UFC-legende

Hiervoor heeft Khabib inmiddels nog maar één gevecht nodig. Tony Ferguson lijkt de meest logische kandidaat. De twee zouden al vijf keer eerder tegenover elkaar staan in de octagon, maar door verschillende reden is dat er nooit van gekomen. Toch is de kans groot dat niet Ferguson, maar Georges St-Pierre de tegenstander wordt bij een eventuele comeback. Nurmagomedov senior heeft namelijk laten weten dat hij droomde van een gevecht tussen zijn zoon en deze legende. Khabib kan deze droom werkelijkheid laten worden, want St-Pierre heeft al laten weten dat hij wel interesse heeft.

Lees ook: Nurmagomedov wisselde van wurggreep uit medelijden voor de ouders van Gaethje

Reageer op artikel:
Khabib keert mogelijk toch terug voor gevecht tegen deze UFC-legende
Sluiten