Stijn Kuster
Stijn Kuster Films & Series 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zingende Kevin Spacey opnieuw aangeklaagd voor seksueel wangedrag

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is opnieuw beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag. Hij zou zich hebben vergrepen aan een twintigjarige productieassistent en iemand die auditie deed bij de Netflix-serie House of Cards.

Al eerder werd Kevin Spacey voor miljoenen dollars aangeklaagd door zijn voormalig werkgever MRC (Media Rights Capital). Meerdere minder- en meerderjarige mannen deden in 2017 hun verhaal over het seksueel misbruik van de acteur. Hier komen nu nog eens twee aanklachten bij.

Van de House of Cards-set naar het ziekenhuis

The Hollywood Reporter meldt dat de productieassistent Kevin Spacey in 2012 naar het ziekenhuis moest brengen, nadat hij zijn hand had verbrand op de set. Desondanks vergreep de acteur zich aan de assistent, bevestigen meerdere aanwezige bronnen. Deze informatie kwam naar voren in een vertrouwelijke correspondentie tussen de acteur en MRC.

Later dat seizoen nodigde hij een acteur uit op zijn hotelkamer die auditie deed voor een rol in de Netflix-serie House of Cards. Toen de acteur weigerde, reed Kevin Spacey hem naar een plek in Los Angeles, waar hij ongewenst zou worden betast. Van alle aanklagers van Kevin Spacey zijn er opvallend genoeg drie overleden in 2019. In dat jaar zijn ook de aanklachten tegen de acteur neergelegd.

Miljoenen schade door Kevin Spacey

MRC klaagde de Amerikaanse acteur in 2019 aan, omdat House of Cards vanwege zijn wangedrag enorme schade had opgelopen. Het was een van de best lopende series van het mediabedrijf. Na het ontslag van de hoofdrolspeler bleef er weinig van de serie over. De acteur klaagde zelf MRC aan, omdat het ‘onterecht’ zijn financiële compensatie niet uitkeerde.

Regisseurs House of Cards en Deadpool zijn terug met bizar Netflix-project

Uit de documenten blijkt dat Kevin Spacey zich opmerkelijk gedroeg tijdens het eerdere verhoor. Hij zou een musicalnummer gezongen hebben en daarbij hebben gedanst. In juni wordt de zaak verder gerechtelijk vervolgd, al is de acteur publiekelijk al veroordeeld op social media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.