Redactie
Redactie Films & Series 31 okt 2017

Van seksueel misbruik verdachte Kevin Spacey valt van zijn voetstuk

Kevin Spacey zal – zeker na zijn rol als Francis Underwood in House of Cards – tot de favoriete acteurs van menig Manners-lezer behoren. Ook wij zijn altijd vol lof geweest over zijn karaktervolle acteerwerk, maar Spacey lijkt keihard van zijn voetstuk te vallen. De mededeling dat House of Cards stopt volgt daags na de berichten dat de acteur wordt verdacht van seksueel misbruik.

Netflix laat weten dat het stoppen van de populaire serie niets te maken heeft met de aantijgingen tegen hun boegbeeld. De timing van de aankondiging is natuurlijk niet toevallig. Netflix lijkt zich nadrukkelijk te willen distantiëren van de acteur.

Volgend de beschuldigingen zou Kevin Spacey zich op 26-jarige leeftijd aan de destijds 14-jarige acteur Anthony Rapp hebben vergrepen tijdens een feestje bij Spacey thuis waar Rapp de enige minderjarige was.

Spacey heeft zich ook al uitgesproken over de beschuldigingen en stelt zich niets van het voorval te kunnen herinneren, maar dat áls het (in een dronken bui) is gebeurd, biedt hij zijn excuses aan.

De beschuldiging van Anthony Rapp is voor onder andere de organisatie van de Emmy Awards al reden geweest om Kevin Spacey’s oeuvreprijs in te trekken.

Reageer op artikel:
Van seksueel misbruik verdachte Kevin Spacey valt van zijn voetstuk
Sluiten