Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 30 okt 2018

Dit is hoe belachelijk veel Netflix heeft verloren door ontslag Kevin Spacey

Jarenlang werkte Kevin Spacey keihard om zijn carrière op te bouwen. Uiteindelijk wist hij de top te bereiken, maar donderde vervolgens weer keihard naar beneden. Omdat hij zijn handen in het verleden niet thuis kon houden, is het klaar. Vervelend voor hem, maar eigen schuld is nu eenmaal dikke bult. Nog vervelender is het voor Netflix, want de streamingdienst heeft flink moeten betalen voor de fouten van Kevin Spacey.

#metoo brengt kosten met zich mee voor Netflix

Het is geen geheim dat de gevolgen van de aantijgingen van seksueel wangedrag tegen Kevin Spacey enorme financiële kosten met zich meebrachten. Met een beetje zoeken kwamen we erachter welke prijs Netflix heeft moeten betalen om het contract met de House of Cards-ster te ontbinden en de financiële gevolgen ervan.

Het prijskaartje van een coming out

De streaming-gigant besloot na een aantal claims van vermeende slachtoffers van Spacey’s seksuele escapades om hem uit de serie te schrijven. In de eerste twee weken van oktober 2017, net toen de verhalen in de New York Times en de New Yorker werden gepubliceerd over de intimidatie en aanranding van Harvey Weinstein, bevond Kevin Spacey zich in de sublieme, zonovergoten omgeving van Zuid-Italië. Hij was net klaar met de productie van de Netflix-film Gore, een biografisch portret van Gore Vidal. Het was één van de grootste en mooiste hoofdrollen van Spacey in een speelfilm sinds ten minste 2013. Destijds begon de acteur met zijn hoofdrol in Netflix ‘kenmerkende dramaserie House of Cards.

House of Cards: Season 6 | Official Trailer [HD] | Netflix

Each one of us has to defend our destiny. Watch House of Cards on Netflix: https://www.netflix.com/title/70178217 #Netflix #HouseOfCards #RobinWright SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Volgens een rapportage van Buzzfeed, zijn de kosten van het besluit van Netflix om de banden met Spacey te verbreken een kleine 39 miljoen dollar. Een behoorlijk bedrag voor een medewerker waar je graag vanaf wil. Hoewel er weinig aarzeling leek over Spacey’s exit als Frank Underwood in House of Cards, onthulde zijn voormalige co-ster Robin Wright onlangs dat er een periode van onzekerheid was over de toekomst van de show.

Doorgaan met Kevin Spacey was ook een optie

“Niemand wist echt wat te doen,” zei ze over het laatste seizoen van House of Cards. ‘Ik denk dat we er allemaal over piekerden en zelfs suggereerden om het op een nette manier af te ronden:’ Waarom gaan we de fans teleurstellen? Laten we het afmaken zoals we altijd voor ogen hadden, contractueel.”

Dat gebeurde uiteindelijk niet en alle banden met Kevin Spacey werden keihard verbroken. De bruggen werden verbrand en daar hing dus een flink prijskaartje aan. Bijna veertig miljoen dollar is Netflix kwijtgeraakt om zicht te ontdoen van de ooit zo geliefde acteur. Een verhaal zonder winnaars. Laten we hopen dat het laatste seizoen van House of Cards er niet te veel onder gaat leiden. Wij hebben zo onze twijfels. Waarom? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digitalspy

Reageer op artikel:
Dit is hoe belachelijk veel Netflix heeft verloren door ontslag Kevin Spacey
Sluiten