Kevin Smith en Netflix brengen legendarische 80’s-serie terug

Netflix weet als geen ander hoe krachtig nostalgie is, vooral als marketingmiddel. De streamingdienst heeft een serie in de maak rond He-Man. Oftewel, de legendarische Masters of the Universe.

He-Man keert terug

Kevin Smith kondigde zondag op fanbeurs Power-Con aan dat hij de showrunner en producent wordt van de nostalgische show. Het gaat om een animatie-serie, geanimeerd door het team achter de Netflix Original Castlevania. Qua oogstrelende actie weet je dus nu al dat het helemaal goed zit.

Speelgoedfabrikant Mattel bracht begin jaren 80 een actionfigure-lijn op de markt rond de masters of the universe. In 1983 volgde de televisieserie He-Man And The Masters Of The Universe, waarin de goede He-Man het op moest nemen tegen slechterik Skeletor.

Later kwam er ook een spin-off uit over de zus van He-Man, She-Ra. Een reboot daarvan is sinds afgelopen najaar op Netflix te zien, ook een animatie-serie.

Pure nostalgie:

He-Man: Opening Theme

I have the Power!!

Masters of the Universe op Netflix

Volgens Smith pakt de nieuwe serie een aantal verhaallijnen op die in de originele show nooit echt tot een einde zijn gekomen. “In Masters Of The Universe: Revelation gaan we verder met het epische verhaal over de laatste slag tussen He-Man en Skeletor”, aldus de filmmaker in een statement. “Dit is het verhaal dat je als kind al wilde zien.”

De serie is niet het enige project rond He-Man waaraan wordt gewerkt. Filmstudio Sony heeft een film rond het personage in productie, waarbij de naam van Noah Centineo wordt genoemd als de vertolker van de sterkte man van het universum. Hem kun je onder andere kennen uit To All The Boys I’ve Loved Before.

Het is nog niet bekend wanneer de Masters of the Universe serie van Netflix uit gaat komen. Wat ondertussen opvalt, is dat de streamingdienst op vrijwel elke animatieserie het labeltje ‘anime’ blijft plakken. Een marketing-truc, of weet het bedrijf echt niet beter? Last time we checked is die term gereserveerd voor in Japan geproduceerde animatie.

⚽️Check ook: De drie mooiste vrouwen uit de films van Quentin Tarantino

He-Man Masters of the Universe Netflix
Bron: Netflix/Mattel

Netflix/ANP

Reageer op artikel:
Kevin Smith en Netflix brengen legendarische 80’s-serie terug
Sluiten