5 kerstfilms op Netflix die niet romantisch of zoetsappig zijn

De feestdagen zijn in aantocht en dat betekent dat we weer overspoeld gaan worden met kerstfilms. Love Actually, The Polar Express, Elf, The Santa Claus en natuurlijk Home Alone. Allemaal komen ze weer voorbij op televisie. Ook bij Netflix willen ze meedelen in de feestvreugde en daarom hebben ze behoorlijk wat kerstfilms binnengehaald en gemaakt. De meesten daarvan zijn van die zoetsappige verhalen, maar gelukkig hebben we er ook vijf gevonden die uit de band springen.

5 Kerstfilms die je kunt kijken als je klaar bent met kerstfilms

1. El Camino Christmas

In 2017 kwam Netflix zelf met een onalledaagse kerstfilm. De film met o.a. Tim Allen, Jessica Alba en Kurtwood Smith gaat over Eric Roth. Hij is een jonge man die op zoek is naar zijn vader. Hij belandt in een klein woestijndorpje in Nevada, genaamd El Camino. Bij aankomst wordt hij aangezien voor een drugsdealer en komt zo in de problemen met de politie. Klinkt als een actiefilm, maar zoals je in de trailer kunt zien is het is overduidelijk een komedie.

2. Bojack Horseman: Christmas Special

Het pratende paard met een drankprobleem is terug! Ditmaal niet met een nieuw seizoen, maar met een eigen Christmas Special. Bojack Horseman heeft een enorme hekel aan Kerst. Het liefste gaat Bojack in een hoekje zitten met een fles whisky en wacht hij tot de ellende voorbij is. Geen kerstfilms voor hem dus! Daar wil Todd verandering in gaan brengen. Zeker een aanrader als je fan bent van de serie.

3. Office Christmas Party

Zoals iedereen wel weet, kunnen kerstfeestjes op kantoor behoorlijk uit de hand lopen. Zo ook in deze film met Jennifer Aniston, Jason Bateman en T.J. Miller. Het doel van het feest is om een mogelijk klant over de streep te trekken, maar het loopt compleet uit de hand. Het is uiteindelijk een wonder dat er überhaupt nog wat van het kantoorgebouw over is. Behoort zeker niet tot de beste kerstfilms, maar wel vermakelijk.

4. Daddy’s Home 2

In het eerste deel zagen we hoe Will Ferrell en Mark Wahlberg van vijanden naar vrienden gingen. Er ontstond een soort co-ouderschap en in deel twee lijkt niets een gezellige Kerst in de weg te staan. Helaas komen de vaders van beide heren langs en begint de hele macho/softie discussie weer opnieuw.

5. A Bad Moms Christmas

A Bad Moms Christmas is een Amerikaanse komische film uit 2017 met in de hoofdrol Mila Kunis. De film is een vervolg op Bad Moms uit 2016. De film werd heel slecht ontvangen door recensenten maar wist toch 130 miljoen dollar op te brengen in de bioscopen. Dit is een gevalletje ‘zo slecht, dat het weer goed is’.

Meer kerstfilms op Netflix?

Wil je juist wel de meer traditionele kerstfilms kijken? Ook dan kun je prima bij Netflix terecht. Wij hebben de beste opties al voor je op een rij gezet.

Reageer op artikel:
5 kerstfilms op Netflix die niet romantisch of zoetsappig zijn
Sluiten