Dit jaar geen kerstfeest met je vrienden? Wél op deze manier!

Vier jij elk jaar kerst met je vrienden met foute kersttruien en dito muziek, en vooral veel drank en lekker eten? En zie je dat kerstfeest nu dankzij alle maatregelen aan je neus voorbij gaan? Met dit stappenplan kun je tóch een mooie avond met elkaar hebben.

Met je hele vriendengroep bij elkaar komen is er helaas niet bij dit jaar, maar dat betekent niet dat je niet iets tofs voor jullie als groep kunt organiseren. Pak het bijvoorbeeld als volgt aan:

Stap 1: Geen kerstfeest zonder kerstpakketje

Prik een datum voor jullie kerstfeest en spreek samen een budget af. Laat je vrienden alvast het bedrag naar jou overmaken. Stel vervolgens een speciaal kerstpakketje samen dat je ofwel rondstuurt ofwel zelf even bij je vrienden thuisbezorgt.

De inhoud: een fles Hendrick’s Gin, premium tonic, een komkommer (nodig voor de lekkerste Gin & Tonics) een grote zak confetti en wat borrelhappen (uiteraard kun je zo groot of klein uitpakken als je wilt!). Hendrick’s Gin is hét merk dat de Gin & Tonic ongekend populair heeft gemaakt, dus deze fles is voor iedereen meteen een mooi cadeautje. Deze gin heeft een mooie, zachte smaak en de fles zelf is al een feest om naar te kijken. Goed voor de voorpret!

Hendrick's

Stap 2: Het thema en de dresscode

Die bepaal jij. Foute kersttruien? Glitter van top tot teen? Moet iedereen verkleed als een artiest die ooit een kersthit had? Leef je uit. Hoe meer voorpret voor dit kerstfeest, des te beter. Je kunt ook in het kerstpakket een specifieke opdracht per persoon geven, zodat je vrienden niet van elkaar weten hoe de anderen verkleed gaan.

Of laat één iemand voor de grap iets compleet anders aantrekken dan de rest: leg bij die persoon bijvoorbeeld een clownsneus en een doosje schminck in het pakket, met de opdracht zich als clown uit te dossen. Terwijl je de rest ‘gewoon’ in een kersttrui laat verschijnen…

Stap 3: Shake it!

Op de dag zelf meeten jullie elkaar online via een Zoom- of Teams meeting (denk er dus aan op tijd de invite naar iedereen te versturen!). Vraag iedereen om zich voordat jullie beginnen al om te kleden, de confetti rijkelijk over zichzelf uit te strooien én alvast Gin & Tonics te shaken met behulp van het kerstpakketje.

Hoe je dat doet? Simpel: schenk 50 ml Hendrick’s Gin in een longdrinkglas met ijsklontjes, vul aan met premium tonic, shake it (rustig) en garneer met drie dunne plakjes komkommer. In de Hendrick’s gin zelf zit ook de subtiele smaak van komkommer, dus dit smaakt geweldig bij elkaar. Proost samen op een mooie avond en Keep ‘m Coming!

Stap 4:  Get the party started

Showtime! Als host kun je van alles organiseren om dit kerstfeest tot een succes te maken. Denk aan een digitale Bingo, een muziekgame, spelletjes of een voor jullie vriendengroep op maat gemaakte (pub)quiz. Even een rondje Googelen levert heel veel goede en grappige ideeën én kant-en-klare quizzen op die je van tevoren kunt bestellen.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een avondvullend programma van grappige (foto)opdrachten samenstellen. Een paar Gin & Tonic’s verder levert dat gegarandeerd hilarische taferelen op. Enjoy & cheers! 

In samenwerking met Hendrick's Gin

Reageer op artikel:
Dit jaar geen kerstfeest met je vrienden? Wél op deze manier!
Sluiten