Met deze kerstcadeaus sla je nooit de plank mis

Ben jij het type dat kerstcadeaus kopen voor vrienden en familie tot het laatst uitstelt? Simpelweg omdat je geen flauw idee hebt wat je in godsnaam dit jaar nu weer voor ze moet kopen? Geen nood. Met deze ideeën sla je nooit (meer) de plank mis.

Het kan de beste overkomen: je dénkt dat je je vriendin erg blij maakt met een zak waxinelichtjes (die had ze toch nog nodig?) en ook die EHBO-set voor je vader was heus goed bedoeld. Maar wil jij dit jaar een keer alleen maar oprecht gelukkige gezichten zien bij het uitwisselen van kerstcadeaus, pak het dan anders aan.

Het perfecte kerstcadeau: feestelijke Hendrick’s gin

Vergeet het flesje glühwein dat je steevast elke kerst meeneemt naar je (schoon)ouders of familie. Dit jaar ga je scoren met een feestelijke fles mooie gin. Hendrick’s Gin heeft speciaal voor de feestmaand een prachtige geschenkfles mét bow tie uitgebracht. Of je nu in vol ornaat in black tie aan de kerstdis verschijnt, of lekker in je foute kersttrui, zo’n vlinderdas staat eigenlijk overal goed bij.

Dit cadeau is niet alleen perfect omdat de fles leuk is, maar ook omdat Hendrick’s Gin iets bijzonders is, zeker voor de gin-kenner. Was gin vroeger een drankje dat je opa weleens dronk, tegenwoordig staat de drank weer op de kaart dankzij de Gin Tonic. En laat het jonge Hendrick’s Gin (opgericht in 1999) nou net het merk zijn wat dit mixdrankje weer ongekend populair heeft gemaakt!

Avd Hendrick's Gin

Deze feestelijke fles koop je bij Dirck III of bij Gall & Gall.

Messenset voor de hobbykok

Iedereen heeft er wel een in z’n vriendenkring: de hobbykok. Zoek je een tijdloos cadeau waarmee je gegarandeerd punten scoort? Koop dan een mooie messenset. Staat mooi in elke keuken en of je nu veel of weinig kookt, een goed stel messen komt altijd van pas. Messensets zijn er in vrijwel iedere prijscategorie. Laat je eventueel adviseren in een keukenzaak, dan wordt -ie meteen mooi ingepakt.

Vergeet overigens niet om een muntstuk erbij te geven als je messen cadeau geeft. Volgens oud bijgeloof is de schenker schuldig als er iets met het mes ‘gebeurt’, want van oudsher is een mes natuurlijk vooral een moordwapen. Met een muntje laat je de ontvanger het mes ‘kopen’. Ook als je helemaal niks met bijgeloof hebt, toch doen, want het is in ieder geval een mooi verhaal en het biedt weer wat gespreksstof, mocht je daar tijdens de aankomende kerstdagen om verlegen zitten.

Maak je vriendin blij

Nee, niet met sokken of shampoo. Pak het dit jaar anders aan! Koop een mooi, zoals dat heet, ‘koffietafelboek’. Een boek waar je niet zozeer in gaat lezen, maar dat vooral een eyecatcher is voor elk interieur. En geloof ons, er is geen vrouw die daar niet happy van wordt. Bedenk eerst een onderwerp dat bij jouw vriendin past. Houdt ze van planten? Fotograferen? Mode? Over elk onderwerp bestaan de prachtigste boeken.

Het meest ideale is om op een rustig moment naar een (fysieke) boekenzaak te gaan en je daar te laten adviseren of rond te neuzen. Zo heb je het boek in je handen en krijg je een beeld bij het formaat. Het boek hoeft niet ‘praktisch in de hand te liggen’, maar mag juist groot of zwaar zijn. Zolang het er maar mooi uitziet, met dik papier en veel fotografie. Geloof ons: hier scoor je punten mee!

In samenwerking met Hendrick's Gin

Reageer op artikel:
Met deze kerstcadeaus sla je nooit de plank mis
Sluiten