Van boeken tot gadgets: 10 kerstcadeau-tips van de redactie

December is begonnen, dus voor je het weet is het kerst. Het worden ietwat bizarre feestdagen, nu je niet met de hele familie om tafel kan. Des te meer reden om elkaar echt te verrassen met een topcadeau.

Als redactie testen we vaak nieuwe speeltjes, lezen we een hoop boeken en komen we een hoop producten tegen. We hebben een selectie gemaakt van spellen, gadgets en boeken die ons de afgelopen maanden zeer goed zijn bevallen en we je dan ook zeker kunnen aanraden.

Samsung Galaxy Buds Live

Goed nieuws voor Harry Potter-fans: de welbekende smekkies uit de films en games zijn nu beschikbaar als oordopjes. Even serieus: Samsung bracht dit jaar de Samsung Galaxy Buds Live uit, draadloze oordopjes met een uniek ontwerp. Dankzij de ingebouwde 12mm-luidspreker en ondersteuning voor ruis-onderdrukking zijn het indrukwekkende gadgets. Ondanks de compacte vormfactor komt er een vol en rijk geluid uit. Een waardige tegenhanger van de AirPods. Wij vonden vooral de fit enorm fijn: de boontjes liggen als het ware in je oren. Daarmee hebben we echter ook het potentieel grootste minpunt van de Galaxy Buds Live te pakken: afhankelijk van je oren zitten ze zalig of heb je continu het geval dat ze eruit gaan vallen.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
De Galaxy Buds Live (Bron: Samsung)

Vinobox

Nu er buiten de deur weinig te beleven is, is het zaak om jezelf binnenshuis geregeld goed te verwennen. Vinobox is een tof cadeau waar je met meerdere mensen van kunt genieten. Het idee is simpel: elke maand krijg je een doos met een persoonlijke collectie aan wijnflessen. Aan de hand van wat jij lekker vindt belooft ondernemer Flip Harmstra dat het algoritme telkens weer verrassende wijnen uitkiest. Bij elk wijntje krijg je ook de achtergrond, waarbij Vinobox transparant is over de herkomst. Voeg er een persoonlijke boodschap aan toe en je hebt de perfecte verrassing voor elke wijn-fanaat.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
De Vinobox (Afbeelding: Vinobox)

Mannen die deugen

Nu we vooral binnenzitten gaat er weinig boven een goed boek. Gelukkig zijn er genoeg aanraders uitgekomen in de afgelopen maanden. Voor de lezers van Manners is vooral Mannen die Deugen een leuke read. In dit boek gaat schrijver Ivan Jablonka op zoek naar de nieuwe mannelijkheid. Hoe de man zich vroeger tot vrouwen en de wereld in het algemeen verhield is totaal gedateerd en achterhaald. Het is tijd voor de nieuwe mannelijkheid. De historicus schetst een helder beeld van die veranderingen en de toekomst. Een fascinerend boek.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
Mannen die deugen (Bron: Prometheus)

Retro-horloge van adidas

adidas bracht vorig jaar een nieuwe reeks aan retro-horloges op de markt. De ARCHIVE, PROCESS en DISTRICT zijn horloges uit de jaren zeventig die door het merk van een opfrisbeurt zijn voorzien. Maar maak je geen zorgen: ze blijven trouw aan het origineel. De retro-look zorgt voor een unieke uitstraling zonder dat ze te opvallend zijn. Dat maakt ze het perfecte cadeautje: de horloges passen immers bij elke stijl.

Klik hier voor meer informatie

adidas-horloges-1
adidas Archive (Bron: adidas)

Machi Koro

Het perfecte cadeau waar je ook direct met je gasten profijt van hebt: een bord- of kaartspel. Wij raakten tijdens deze pandemie vooral gecharmeerd door Machi Koro, een verslavend kaart- en dobbelspel. Gefeliciteerd, je bent verkozen tot burgemeester. Met een dobbelsteen probeer je de juiste inkomsten vergaren om zo je eigen stad te kunnen bouwen. Een spel dat simpel uit te leggen is, maar niet snel gaat vervelen. Een combinatie die helaas zeldzaam is. Een aanrader!

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
Machi Koro (Bron: Asmodo)

Autovisie jaarboek 2021

Zoek je een cadeau voor een autoliefhebber? Dan hebben onze collega’s van Autovisie de perfecte oplossing: dé autobijbel. In het Autovisie jaarboek lees je precies welke auto’s volgend jaar het verschil gaan maken, inclusief tests, vergelijkingen en overzichten waar je als liefhebber nog lang zoet mee zult blijven. Een indrukwekkend boekwerk om ingepakt tevoorschijn te halen!

Klik hier voor meer informatie

Autovisie jaarboek 2021
Het jaarboek (Bron: Autovisie)

LEGO

LEGO is voor volwassenen net zo vermakelijk als voor kinderen. De Deense speelgoedfabrikant brengt vrijwel elke maand nieuwe sets uit die specifiek zijn ontworpen voor een volwassen publiek. Daarmee is het de perfecte nostalgische verassing, want praktisch iedereen is ermee opgegroeid. We hebben hier een heel archief vol lijstjes met de perfecte LEGO-cadeau’s voor je klaar staan. Veel bouwplezier!

Klik hier voor meer informatie

LEGO Ghostbusters Ecto-1
De Ghostbusters Ecto-1 (Bron: LEGO)

Auxiety

Dieuwertje Heuvelings heeft jaren bij Spotify als samensteller van playlists gewerkt. Daardoor had ze een machtige positie in de muziekscene van Nederland. Sterker nog, ze had een grote rol in de opkomst van Nederlandse hiphop. Haar keuzes bepaalden grotendeels wie wel en wie niet doorbrak. Uiteindelijk besloot ze uit het wereldje te stappen en stortte ze zich volledig op het schrijversvak. Het resultaat is Auxiety, een verhaal dat duidelijk gebaseerd is op Dieuwertjes ervaringen in de muziekindustrie. Van begin tot eind boeiend. Niet alleen is Auxiety sterk geschreven, maar de materie maakt het boek ook nog eens boeiendere non-fictie dan menig non-fictie-boek. En dat terwijl het fictie is. Petje af.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
Anxiety (Bron: Das Mag)

Webcam

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een collega of een familielid waarmee je in deze tijden vaak videobelt? Doe elkaar een plezier en schaf een webcam aan. Echt, beter geluid en beeld bespaart je een hoop hoofdpijn en zorgt ervoor dat videobellen een stuk plezanter wordt. Mooi meegenomen: van praktisch tien euro tot in de honderden euro’s heb je op elk prijspunt wel een webcam die een upgrade biedt ten opzichte van de webcam van je laptop.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
Een webcam van Logitech (Bron: Logitech)

Een Beloofd Land

Voor (Amerikaanse) boekenwinkels is het de grote redding van 2020: de memories van Barack Obama. De verwachte boekenverkoop kan eigenhandig een tegenvallend jaar compenseren. Het eerste deel van zijn memoires is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. Obama vertelt over zijn leven, waarbij hij aan de hand van persoonlijke anekdotes de tijd neemt. Alleen al dit eerste deel is 928 pagina’s lang, en beslaat de periode van zijn jeugd tot de historische dag in 2008. Juist die diepgang zorgt ervoor dat Een Beloofd Land zo weet te boeien: als je alles al dacht te weten, dan zit je er flink naast.

Klik hier voor meer informatie

Kerstcadeau tips
Een Beloofd Land (Bron: Hollands Diep)
Reageer op artikel:
Van boeken tot gadgets: 10 kerstcadeau-tips van de redactie
Sluiten