Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 11 dec 2020

Veilige kerst: het mondkapje van Clas Ohlson is ook een kerstbaard

De Zweedse retailer Clas Ohlson heeft de krachten gebundeld met het Zweedse reclamebureau King. Het resultaat is een mondkapje en een kerstbaard ineen. Alles voor een veilige kerst.

We horen veel mensen zeuren, zuchten en puffen over kerst en de regels van de overheid. Tegen hen willen we zeggen: stel je niet zo aan en besef dat je op een van de beste plekken ter wereld woont. Volgend jaar kun je weer kerstmis vieren met de hele familie en aanhang. Maak er dit jaar gewoon wat leuks van met maximaal drie gasten. Met dit mondkapje en kerstbaard ineen zorg je in ieder geval voor een beetje lol tussen al het gezanik door.

Mondkapje en kerstbaard ineen

Dit is nou precies zo’n idee waarvan je denkt: had ik dit maar bedacht. Maar precies voor dat soort simpele edoch briljante ideeën bestaan reclamebureau’s.

Toegegeven: de kerstbaard zelf verdient geen prijs. Het gaat hier echt om de combinatie en het idee. En zoals je ziet: dit is vrij gemakkelijk na te maken. Bij deze versie van Cas Ohlsen is in ieder geval aan hygiëne gedacht, te weten dat het mondkapje inwisselbaar is.

Anders dan anders

“We wilden een manier vinden om kerst te vieren, zonder de situatie waarin we ons bevinden te vergeten. Dit mondkapje met kerstbaard is onze manier om te illustreren dat je overal wat van kunt maken, ook als het een keer anders dan anders moet”, aldus Jesper Stein, art-director van King.

mondkapje, kerstbaard, kerst, cas ohlsen
(Afbeelding: Cas Ohlsen)

Het mondkapje met kerstbaard is te koop via de website van Cas Ohlsen voor omgerekend 14,50 euro. International shipping is beperkt, maar de producten van de Zweedse retailer vind je ook op Amazon.

Stijlvolle gezichtsmaskers tijdens kerst

Ga je toch liever voor een stijlvol mondkapje dan deze kerstbaard waarmee je niet veel langer dan 5 minuten de lachers op je hand hebt? Snappen we heel goed. Haal dan inspiratie uit deze top 10 stijlvolle mondkapjes van modemerken en designerlabels.

😷 Check ook: LG lanceert gezichtsmasker waarmee je continu schone lucht inademt

Reageer op artikel:
Veilige kerst: het mondkapje van Clas Ohlson is ook een kerstbaard
Sluiten