Held! Acteur Ken Jeong redt het leven van een vrouw tijdens zijn show

Af en toe is het handig dat je als acteur en komiek kan terugvallen op je oude beroep. Comedian Ken Jeong kreeg onverwacht de mogelijkheid om zijn skills als arts te demonstreren toen een vrouw tijdens zijn optreden, door een beroerte getroffen werd. Dankzij het snelle optreden van de voormalige arts kreeg de vrouw de juiste medische hulp en werd erger voorkomen.

Dokter Ken Jeong

De kans dat je een kreet van herkenning slaakt bij het horen van de naam Ken Jeong is niet heel groot. In Nederland is hij geen bekende naam in het comedy circuit, in Amerika is hij des te populairder. De voormalige arts is tegenwoordig een gevierd komiek en acteur en in die hoedanigheid treedt hij dan ook regelmatig op. Zo ook in Phoenix. Tijdens de voorstelling, die nog maar net was begonnen, begon een vrouw zich raar te gedragen. In de eerste instantie dacht de 48-jarige komiek dat het om een grap ging, maar al snel drong de realiteit van de situatie tot hem door.

De Hangover-ster die je ook kunt kennen uit Community snelde van het podium en verleende de nodige medische assistentie en wachtte tot de ambulance-medewerkers binnen kwamen. Nadat de vrouw weer bij bewustzijn kwam vervolgde de komiek zijn optreden onder luid applaus. Achteraf verklaarde Ken dat hij blij was dat hij op het juiste moment inzag wat er gaande was en de eerste hulp kon verlenen.

Crazy Rich Asians

Voordat Ken Jeong de rol van dokter van dokter speelde in Knocked Up, was hij al arts. Zijn graad in de medische wetenschap behaalde hij in 1985 aan de University of North Carolina van Chapel Hill School of Medicine. Het lijkt erop dat die opleiding hem nog steeds goed van pas komt. Overigens speelt Jeong een van de hoofdrollen in de nieuwe film Crazy Rich Asians, naast Constance Wu, Awkwafina en Henry Golding. Mocht je die film willen zien, op 17 augustus zal hij in de bioscoop te zien zijn.

Reageer op artikel:
Held! Acteur Ken Jeong redt het leven van een vrouw tijdens zijn show
Sluiten