Jelle van Es
Jelle van Es Stuff 14 dec 2019

Review: peperdure KEF LSX speakers die jij kunt winnen

We geven KEF LSX Conran Edition speakers ter waarde van 1.350 euro weg. Lees onderaan deze review hoe je ze kunt winnen.

In het interieur van een gemiddelde huiskamer zijn er veel verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Een gezellige hoek om in te zitten, een televisie voor je Netflix-verslaving en wat fijne lampen. Maar wanneer je vol van goed geluid wil genieten, dan moet je natuurlijk ook speakers hebben. Met de KEF LSX Conran-lijn heeft het bedrijf KEF een set uitgebracht die kwaliteit uitstraalt en goed geluid oplevert.

KEF LSX Conran

Zoals de naam al doet vermoeden, is voor deze speakerset samengewerkt met de Britse designer Terence Conran, die al sinds de jaren vijftig heel wat mooie producten heeft gemaakt. Met de KEF LSX Conran-speakers wilde hij een product maken dat in elk interieur past, terwijl het tegelijkertijd de ruimtes voorziet van de mooiste muziek of je gebruikt het in combinatie met je televisie om op die manier te genieten van de beste films en series.

KEF LSX Conran
De boxjes (Bron: KEF)

De KEF LSX Conran-speakers vormen een stereoset. De speakers zelf zijn stevig en stralen echte kwaliteit uit. De set komt met twee powerkabels, geleverd en via een soort UTP-kabel verbind je ze aan elkaar. Dat is echt een fluitje van een cent en binnen een minuut of twee had ik de set staan bij mijn televisie. Vervolgens kun je gaan bepalen hoe je de set wil gebruiken. Qua verbindingen zijn er verschillende mogelijkheden. Ikzelf heb de set eerst via wifi met mijn netwerk verbonden en vervolgens heb ik verbinding gemaakt met bluetooth vanaf mijn telefoon. Dit werkt eenvoudig en kon ik na nog een paar extra minuten genieten van mijn Spotify-playlist.

Past goed in het interieur (Bron: KEF)

Maar het is ook mogelijk om vanuit de cloud muziek te streamen via een NAS drive of een computer. Als dat allemaal iets te technisch is, dan is er ook nog de mogelijkheid om via een AUX-kabel of een optische kabel verbinding te maken met een bepaald apparaat. Met je app kun je dan op afstand makkelijk bepalen welke bron je wil gebruiken. Het ene moment heb je dan bijvoorbeeld het televisiegeluid over je speakers, terwijl je de keer daarop via de optische kabel geniet van je PlayStation 4-game-ervaring. Ook is het bij veel smart-tv’s mogelijk om via bluetooth verbinding te maken, wanneer je geen zin hebt in extra kabels. En ook dat werkt goed.

Je haalt kwaliteit in huis

De KEF LSX Conran is in mijn ervaring dus gebruiksvriendelijk in het installeren en je hebt genoeg mogelijkheden om je apparaten te gebruiken. En als je het dan aan hebt staan en je krijgt de audio tot je, dan kan ik niet anders zeggen dat dat geluid echt van een zeer hoog niveau is. Mijn muziek, films en games kwamen echt tot leven, zonder dat je het gevoel hebt dat je een systeem hebt dat zoveel geluid produceert dat je buren gaan klagen. Bovendien zijn de speakers echt gericht. In mijn huiskamer geniet ik optimaal van het geluid, terwijl mijn vrouw aan de keukentafel er niet veel last van had. Ook is de techniek erachter van een hoog niveau. De onderstaande video vat dat eigenlijk het beste samen.

Belangrijker: de speaker heeft een perfect geluid, is gebruiksvriendelijk en stijlvol. Er is echter één nadeel. Met een adviesprijs van 1.350 euro zijn de speakers aardig prijzig. Voor 150 euro minder heb je de gewone KEF LSX, met hetzelfde geluid maar een ander design.

Dit wil je winnen (Bron: KEF)

Winnen!

Normaal gesproken is het zo dat wij na het testen van dit soort producten het product terug moeten sturen. We mogen nu echter één van onze lezers gelukkig maken met ons testexemplaar. De kabels zitten niet helemaal meer in het plastic en de doos gaat iets minder goed dicht dan wanneer je een nieuw product haalt, maar buiten dat ben ik er zeer netjes mee omgegaan en kun jij dus een mooie audioset winnen. Het enige wat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft kans te willen maken op deze prijs. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we de prijs kunnen opsturen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Wil je meer lezen over speakers? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Review: peperdure KEF LSX speakers die jij kunt winnen
Sluiten