Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 8 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets ‘Karmic Oslo’ is betaalbaar en heeft een geniaal design

Als je op Google zoekt naar een elektrische fiets, krijg je een variërend assortiment aan e-bikes te zien die er allemaal min of meer hetzelfde uitzien. Er zijn een paar creatieve uitschieters, maar daar blijft het bij. Gelukkig komen er de laatste tijd steeds meer bijzondere elektrische fietsen op de markt. Daar doet Karmic vrolijk aan mee met hun Karmic Oslo model. Het resultaat: een futuristische e-bike met het comfort van een brommer en een design om je vingers bij af te likken.

Deze elektrische fiets oogt al een futuristische brommer

Het design van de Karmic Oslo e-bike minimalistisch en zijn tijd ver vooruit. De elektrische fiets heeft een compact laag frame, een lekker lang zadel, wielen zonder spaken en een compact stuur. De Karmic OSLO oogt als de futuristische versie van een klassieke klassieke brommer, maar het is toch echt een e-bike.

Karmic OSLO elektrische fiets
Bron: Karmic OSLO

De motor van de Karmic OSLO kan een topsnelheid bereiken van 32 kilometer per uur en komt met drie niveaus aan trapondersteuning (Eco, Normal en Boost). Zoals je zou verwachten gaat de batterij van de elektrische fiets een stuk langer mee als je voor Eco gaat en zorgt de Boost-modus ervoor dat je weer wat sneller moet opladen. Mocht je een haast hebben? Dan kun je ook de ‘gashendel’ van de e-bike gebruiken om meer snelheid te maken. Hierdoor gaat de batterij wel sneller leeg en is de actieradius van 32 kilometer misschien wat verder weg.

Karmic Oslo e-bike kopen

Helaas moet je nog even wachten totdat je de Karmic OSLO kan stappen. Mocht je toch een poging willen wagen? Je kunt de elektrische fiets op Kickstarter bestellen en die kost je nu 1.369 euro. Op dit moment is er 21.985 dollar van de benodigde 182.234 dollar gecrowdfund, dus er zal nog wat bij moeten komen.

Karmic OSLO elektrische fiets
Bron: Karmic OSLO

Mocht je niet willen wachten en een zelfde soort elektrische fiets op de kop willen tikken? Dan is deze Kymco e-bike misschien wel wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets ‘Karmic Oslo’ is betaalbaar en heeft een geniaal design
Sluiten