Karma SC2 is een veelbelovende elektrische hypercar met 1100 pk

Het Amerikaans-Chinese merk Karma Automotive introduceert tijdens de LA Auto Show de Karma SC2, een elektrische hypercar met indrukwekkende prestaties. Dit is een opvolger van de SC1 concept die begin dit jaar in Shanghai getoond werd. Met een buitengewoon strak uiterlijk, indrukwekkende specificaties en een volledig elektrische aandrijflijn is de SC2 een interessante concurrent voor de Tesla Roadster, al gaat het vooralsnog om een conceptmodel.

Prestaties van de elektrische hypercar

De Karma SC2 heeft twee elektromotoren; een op de vooras en een op de achteras. Deze motoren produceren een weerzinwekkende 1100 pk en dat levert extreme prestaties. De Karma beschikt over een geavanceerd launch-control systeem dat de auto binnen 1,9 seconden naar de 100 kilometer per uur lanceert. Met deze sprinttijd moet de SC2 een van de snelste auto’s ooit worden. Cijfers die doen denken aan de Tesla Roadster, die in 2,1 seconden de honderd aantikt. In de bodem vinden we een 120kWh sterk accupakket dat een actieradius van 560 kilometer mogelijk maakt.

Karma SC2, elektrische hypercar, 1100 pk
Bron: Karma Automotive
Karma SC2 Concept
Bron: Wheelsage/SRT

Design

Naast de prestaties is er nog iets wat opvalt aan de Karma SC2. Het gestroomlijnde design is niet alleen heel nuttig, maar zorgt ook voor heerlijk strakke looks. Een prachtige tweezits coupé met vleugeldeuren en achter een dikke diffuser.

Karma SC2
Bron: Wheelsage/SRT
Karma SC2, elektrische hypercar, 1100 pk
Bron: Karma Automotive

Techniek in de Karma SC2

Verder beschikt de Karma SC2 over de nieuwste technieken. Denk bijvoorbeeld aan 360 graden camera’s, een vingerafdrukscanner en veel sensoren. Hier houdt het niet op. Zo kun je in de Karma SC2 je rit opnieuw beleven met het zogenoemde Drive and Play systeem. De Karma is tijdens je reis altijd op de hoogte van wat er rondom de auto gebeurt. Als de SC2 geparkeerd is kan de auto via lasers een herhaling van je autorit projecteren. Zo kun je als chauffeur leren van je fouten. Mogelijk dat deze techniek in de toekomst gaat zorgen voor autonoom rijden, maar daarover zijn nog geen details uit de doeken gedaan.

? Check ook: Bentley EXP 100 GT: de elektrische supercar ter ere van 100 jaar Bentley

Reageer op artikel:
Karma SC2 is een veelbelovende elektrische hypercar met 1100 pk
Sluiten