Inga Stoit
Inga Stoit Wheels 15 mrt 2018

Karlmann King: zonder enige twijfel de dikste SUV op aarde

Ze mag dan wel wat kosten, maar man-o-man wat is ze mooi! Dit is de duurste SUV aller tijden, genaamd Karlmann King. Deze machine is geproduceerd door een Europese fabrikant met een team van maar liefst 1800 personen. De ‘high-end’ op maat gemaakte SUV had moeiteloos in de vloot van Batman kunnen staan. 

Deze SUV is voorzien van een 6.8 liter V10 motor, die goed is voor 360 pk en 620 Nm. Dit vermogen wordt via een 6-traps automatische transmissie op alle vier de wielen overgebracht. De maximale snelheid is ongeveer 140 km / u (87 mph).

Exterieur

De SUV heeft vier deuren en stoelen (twee aan de achterkant), maar optioneel kun je kiezen voor extra deur waardoor je kunt uitbreiden met één, twee of drie stoelen. Het exterieur kent een hoekig ontwerp en is voorzien van een matzwarte kleur. Ook de koplampen zijn hoekig gevormd. Het gebruikte materiaal is koolstofvezel/staal, dat je optioneel kogelvrij kan laten maken – voor de echte badass. Het nettogewicht van het voertuig is ongeveer 4500 kilogram en 6000 kilogram indien je voor de kogelvrije variant gaat.

Interieur

Het interieur lijkt totaal niet op de buitenkant, het is extreem luxe en er wordt veel gebruik gemaakt van goud. De passagierscabine heeft een aantal functies, zoals HiFi-geluid, 4K UHD intelligente LCTV, privé-kluizen, PS4-entertainment systeem, telefoon projectiesysteem, satelliettelevisie en een satelliettelefoon. Het bedrijf streeft naar de fabricage van ongeveer tien Karlmann-King’s, met een prijs van 1,56 miljoen euro per stuk. Hiermee is dit dus officieel de duurste SUV ooit! Nog even sparen dus, gelukkig schreven wij eerder een artikel over betaalbare SUV’S.

Reageer op artikel:
Karlmann King: zonder enige twijfel de dikste SUV op aarde
Sluiten