Kanye West keihard aangepakt voor het dragen van een opmerkelijk petje

Kanye West heeft veel talenten en één daarvan is het doen van uitspraken die nog wel eens verkeerd vallen. Zo zei hij ooit dat slavernij deels een eigen keuze was van de slaven zelf. Dit zorgde zoals je begrijpt voor nogal wat ophef en ook afgelopen weekend was het weer raak. De rapper, die tegenwoordig als Ye door het leven gaat, was te gast bij Saturday Night Live en maakt die avond geen vrienden.

Dat had vooral te maken met zijn speech en met wat de rapper deed na de show. In zijn private jet maakte Kanye West een foto van zichzelf en postte deze op Instagram. Op de foto droeg hij een Make America Great Again-petje. Je weet wel, die quote van Donald Trump. Ye is namelijk een aanhanger van de huidige president en dat schiet viel mensen in het verkeerde keelgat.

De meeste opmerkelijke en vooral harde reacties kwamen van Chris Evans en Lana del Rey. Eerstgenoemde ken je natuurlijk beter als Captain America uit de Marvel films en hij klom via Twitter in de pen. “There’s nothing more maddening than debating someone who doesn’t know history, doesn’t read books, and frames their myopia as virtue. The level of unapologetic conjecture I’ve encountered lately isn’t just frustrating, it’s retrogressive, unprecedented and absolutely terrifying.”

Chris Evans on Twitter

There’s nothing more maddening than debating someone who doesn’t know history, doesn’t read books, and frames their myopia as virtue. The level of unapologetic conjecture I’ve encountered lately isn’t just frustrating, it’s retrogressive, unprecedented and absolutely terrifying. https://t.co/4jCFwB4T5U

Ook zangeres Lana del Rey (die je kunt kennen van dit nummer) had geen goed woord over voor haar collega uit de muziekwereld. Ze reageerde direct op de Instagram post van Kanye West en noemde zijn steun aan Trump een groot verlies voor cultuur. Verder maakte ze heel duidelijk waarom ze totaal niet begrijpt dat de rapper de huidige president steunt.

piercey on Twitter

LANA LITERALLY SNAPPED

Naast de vele tegenstanders waren er ook mensen die blij waren met het optreden van Ye. Daaronder was natuurlijk ook Donald Trump zelf. De president kan de steun van Kanye wel gebruiken en gooide er dus maar meteen een tweet uit.

Donald J. Trump on Twitter

Like many, I don’t watch Saturday Night Live (even though I past hosted it) – no longer funny, no talent or charm. It is just a political ad for the Dems. Word is that Kanye West, who put on a MAGA hat after the show (despite being told “no”), was great.

De president is een groot liefhebber van Twitter en de uitspraken die hij daar doet, roepen nog wel eens een reactie op. Zo had hij het onlangs ook al aan de stok met Robert de Niro en de acteur ging er met gestrekt been in. Benieuwd wat hij te zeggen had over de leider van Amerika? Klik dan hier.

People

Reageer op artikel:
Kanye West keihard aangepakt voor het dragen van een opmerkelijk petje
Sluiten