Dining Manners: toegankelijk uit eten op niveau bij de Kanarie Club

De Foodhallen in Amsterdam oud-west zijn al lang geen verborgen pareltje meer. De hotspot is ondertussen al jaren een succes, met een verrassende mix aan gevarieerde restaurants en een sfeer die de historische locatie een moderne glans geeft. Maak kennis met de Kanarie Club.

Meer dan twee jaar geleden waren we bij de opening van de Kanarie Club, een opvallende naam binnen de Foodhallen. Waar de meeste eettentjes te vinden zijn rondom een centrale bar, kun je de Kanarie Club meer als een ‘echt’ restaurant zien. Oftewel, uit eten a la carte. Je vindt de Kanarie Club achterin de Foodhallen, gevestigd in de oude tramremise.

Terug naar de Kanarie Club

Onlangs keerden we terug, om op het terras neer te vleien dat er nog niet was toen we er de eerste keer aten. Het was al een modern concept waar je eigenlijk met elke intentie terecht kon: borrelen, dineren, of gewoon een drankje doen. Anno 2019 lijkt de formule raker dan ooit.

Bij binnenkomst valt meteen de inrichting van de Kanarie Club op. Het geheel heeft een chique, moderne uitstraling, zonder dat de drempel te hoog wordt om binnen te stappen. Zo stijgt het restaurant qua uitstraling boven goedkope concurrenten uit, zonder ontoegankelijk te worden. Werken, dineren, ontbijten, cocktails achterover gooien: de ruimte leent zich uitstekend voor het all day concept.

Kanarie Club Dining Manners KanarieClub Amsterdam

Verwacht geen doorsnee interieur. Met een pool bar, zwembad (ja, een zwembad) en subtiel verwerkte historische elementen die de originele bestemming van het pand eer aan doen kom je terecht in een restaurant dat eens niet op elke andere Amsterdamse tent lijkt.

Al met al een dikke plus dus, al is hier ook een minpuntje te noemen: wij gingen er dineren op het terras, en dan zijn er toch concurrenten met vergelijkbare prijskaartjes waar de stoelen en tafels toch iets beter passen bij het niveau van het eten. Net iets luxueuzer dus. Aan de andere kant draagt dat contrast ook bij aan het unieke karakter van de Kanarie Club.

Verrassende creativiteit

Maar goed, op naar het eten, want daarvoor kwamen we er natuurlijk. Wij gingen voor het driegangenmenu. De kaart is niet zo uitgebreid als je wellicht elders gewend bent, maar dat zien we in dit geval juist als een pluspunt. Er is focus, waarbij elk gerecht verrast en raak is.

Geen cliché bekende nummertjes, maar mooie voor-, hoofd- en nagerechten. Daarbij krijg je een creativiteit maar vooral kwaliteit geserveerd die je in dit prijssegment (te) weinig voorbij ziet komen. Ook bij bekende gerechten wordt er net even voor een ander ingrediënt gekozen dan je zou verwachten.

We kwamen niet het uiterst betaalbare combi-menu tegen dat we prezen in ons artikel van twee jaar geleden, maar dat mag de pret niet drukken. De prijzen van de gerechten op het menu weten een mooie middenweg tussen betaalbaar en bijzonder te vinden. Geen budgetvoedsel, maar ook geen avond waardoor je meteen blut bent.

Wij aten als voorgerecht de tartaar met kwartelei, cornichon gel, bieslook mayonaise en ingelegde groenten. Het vlees werd op een subtiele manier naar een hoger niveau getild door de selectie van ingelegde groenten, die niet alleen vers smaakten maar ook op een manier gepresenteerd werden die resulteerde in een kleurrijk gevuld bord. Een mooi begin van de avond!

Dining Manners KanarieClub Amsterdam Dining Manners KanarieClub Amsterdam

Als hoofdgerecht gingen we voor de Riso nero met portobello, gepocheerd ei, sjalotsaus en pompoenpitten olie. Een opvallend vullend gerecht, door de grote hoeveelheid zwarte rijst. Je zou kunnen concluderen dat de balans ietwat zoek is, maar alles is zo smaakvol bereid dat die factor eerder een zegen dan een vloek is. Ook een dikke plus voor de sjalotsaus!

Een complete ervaring, een echte Manners hotspot

Als afsluiter genoten we van een kaasplankje, gecombineerd met een mooie wijn uit de brede selectie van de Kanarie Club. Juist dan is de ervaring van dit restaurant compleet: temidden van groepen die borrelen of juist volledig dineren kijken we naar de Amsterdammers en toeristen die voorbij sjokken, terwijl links van onze voeten een oud tramspoor ons herinnert aan het verleden van deze locatie. Een ontspannen sfeer, casual doch chique.

Zowel qua eten als locatie en sfeer een unieke mix die we eigenlijk met weinig andere restaurants kunnen vergelijken: net zoals twee jaar geleden kunnen we niet anders dan concluderen dat de Kanarie Club een ultieme Manners Hotspot is.

Check ook: Op culinaire ontdekkingsreis bij The Gaia aan het Rembrandtplein

Reageer op artikel:
Dining Manners: toegankelijk uit eten op niveau bij de Kanarie Club
Sluiten