Redactie
Redactie Life 22 mrt 2017

Een hele dag flexwerken, wij probeerden het in Kanarie Club

Ze zullen het zelf niet direct met zoveel woorden zeggen, maar wie de Kanarie Club observeert, zou best eens de conclusie kunnen trekken dat dit een ideale hub is voor zzp’ers en mensen die eens een dagje buiten kantoor willen werken. Wij dachten: laten wij dat gewoon eens uitproberen.

Wij weten uit ervaring dat Manners redelijk wat lezers heeft die als zelfstandige werken. Tel daarbij op dat ‘het nieuwe werken’ inmiddels helemaal niet meer zo nieuw is en door meer en meer werkgevers omarmd wordt en je kunt niet anders dan tot de conclusie komen dat veel mensen met regelmaat buitenshuis of buiten kantoor (willen) werken. Waar kun je dat doen?
t

Waar vind je een goede flexplek?

Grote steden barsten uit hun voegen van de workspaces. Wij kunnen ons echter best goed voorstellen dat het huren van een dedicated werplek, al is het maar voor een dag, a) te kostbaar en b) te ‘corporate’ is. Je kunt ook gewoon een lokale koffietent binnenstappen, maar da’s vaker op goed geluk dan met goed resultaat. Waar een huurwerkplek misschien een beetje too much is, biedt de gemiddelde koffiezaak weer juist niet dat stukje rust, ruimte en betrouwbaar internet waar je naar op zoek bent.

Gewoon eens binnenlopen

Wij hebben Kanarie Club in de Amsterdamse Hallen al eerder uitgeprobeerd voor een goed diner. Beviel prima. Sindsdien kwamen wij nog een aantal maal terug en gaandeweg kregen wij het gevoel dat dit om meerdere redenen een prima spot zou zijn om te werken. Op een woensdagochtend liepen wij gewoon eens binnen om 9:00 om te kijken: hoe is het om hier een dag te werken?

Dat wij voor Kanarie Club kozen, was niet zomaar. Allereerst hanteert het restaurant een ‘all day’ concept’: je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner, borrel of cocktail en alles tussendoor. Met andere woorden: je hoeft geen honger of dorst te lijden terwijl je aan het werk bent. Kanarie Club presenteert zich ook nadrukkelijk als zzp friendly en dat wilden wij – ondanks dat wij geen zzp’ers zijn – wel eens testen.

Ingericht op werken

Wat die friendliness inhoudt, is het volgende: een hoek van het ruim opgezette restaurant is bedoeld om te flexwerken. Je vindt er ook allerhande stekkers voor je mobiele apparatuur. Mocht je geen zin hebben om daar plaats te nemen, dan kun je ook rustig ergens anders zitten: alle vaste tafels hebben namelijk een power outlet waardoor je prima een hele dag kunt werken. Wat erg handig is: voor in het restaurant staan kluisjes waarin je jouw persoonlijke bezittingen kunt opbergen als je tussendoor even naar het toilet moet of simpelweg een ommetje wilt maken. Clever.

Eten en drinken

De faciliteiten lijken in eerste instantie dus prima, maar de grote test is natuurlijk hoe je als gast behandeld wordt. Wij wilden hier echt een volle werkdag spenderen en dat betekent dat je zo nu en dan wat eet en drinkt. Staat het personeel echter elk kwartier bij je tafel voor je volgende bestelling, dan wordt het wel een zeer prijzige aangelegenheid om hier als eenpittertje een dag te werken. Dat gebeurt gelukkig niet: het personeel beseft waarom je hier zit en dus wordt er met vrij lange tussenpozen gevraagd of je nog iets blieft. En da’s helemaal prima. Zo kwamen wij de ochtend door met twee bakjes koffie en een lekker sapje.

Een ander aspect waar wij nieuwsgierig naar waren, was de WiFi. Het is toch best een groot restaurant in een drukke omgeving. Toen wij om 9:00 binnenkwamen was het nog erg rustig. Maar in de loop van de ochtend druppelden mensen binnen en werd het steeds drukker. De internetverbinding bleef echter steady en ruim voldoende om goed je werk te kunnen doen. Voor de echte fanatiekelingen staat er zelfs een printer. Gaandeweg kwamen wij er ook achter dat het gewoon okay was om een glaasje water te pakken uit een van de tanks die aan weerszijden van de bar staan.

Vroeg of laat moet er toch echt gegeten worden en dat kun je hier prima doen. De lunchkaart is toegankelijk, goed geprijsd en smakelijk. De dinerkaart verdient echt lof. Dat ervoeren wij vandaag niet, maar weten wij uit een eerdere ervaring.

Zeer geschikt

Dan nu ons punt: je kunt hier dus echt prima een hele dag werken indien gewenst. Op elk gewenst moment van de dag of de avond, eventueel dus met hapje, drankje of zelfs een hele maaltijd. Daarbij is Kanarie Club natuurlijk onderdeel van de Hallen: je kunt rustig even een ommetje maken in dit sfeervolle gedeelte van Amsterdam oud west, of even een totaal andere vibe pakken. Het restaurant is ruimtelijk, trendy, maar rustig genoeg om te werken; de Hallen vormen één bruisende cosmopolitische smeltkroes.

Navraag leert dat Kanarie Club inderdaad flink inzet op zzp’ers en flexwerkers: maandelijks vindt de ‘Business Birds’ plaats: korte TED-talk achtige kennis- en inspiratiesessies boven aan de bar (‘Pool Bar’). Kun je als geïnteresseerde gewoon bij aanschuiven.

Het nadeel? Kanarie Club bevindt zich niet direct in het centrum. Vanaf het Leidse Plein is het zo’n 10 a 15 minuutjes lopen en de tram stopt voor de deur. Maar toch: er is wat minder natuurlijke aanloop. Zouden wij het centrum er links voor laten liggen? Ja, toch wel. De faciliteiten zijn gewoon uitstekend. Mocht je met de auto komen, dan is er een eigen parkeergarage en mocht je met een groep komen, dan is er zelfs een presentatieruimte met beamer.

Is het mogelijk om op een relaxte manier buiten de deur te werken? In Kanarie Club vinden wij in elk geval van wel. Probeer het eens.

Reageer op artikel:
Een hele dag flexwerken, wij probeerden het in Kanarie Club
Sluiten