Kamp Seedorf wekt Ajax-spelers tot leven in street-art met AR

Bij het Olympisch Stadion in Amsterdam prijkt een nieuwe mural van Kamp Seedorf. Ajax-spelers van de toekomst – Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor en Brian Brobbey -zijn levensgroot te bewonderen. Anders dan gewoonlijk bij de kunstwerken van het collectief komen de spelers nu tot leven door middel van AR (augmented reality).

Door de QR-code onder het kunstwerk te scannen komen de spelers vanuit het kunstwerk naar voren. Het kunstwerk is daarmee een ode aan de toekomst van de stad Amsterdam, die dankzij de uitrol van het verbeterde GigaNet van Ziggo klaar is voor technologische toepassingen als deze.

Street-art met AR (augmented reality)

Kamp Seedorf is bij de Amsterdammers vooral bekend door hun street-art van bekende Ajax-spelers en andere voetbal-helden. Het is echter voor het eerst dat een 2D kunstwerk van het collectief een derde dimensie krijgt en middels van technologie tot leven wordt gebracht. De gemeenschappelijke passie van Kamp Seedorf en Ziggo staat centraal in deze ode aan de toekomst; Ajax.

Ajax-spelers Gravenberch, Taylor en Brobbey symboliseren die toekomst. Een kunstwerk voor en door echte Amsterdammers. Zij komen tot leven door de QR-code onder het kunstwerk met een smartphone te scannen en de camera vervolgens op de spelers te richten. Een staaltje AR-technologie die de mogelijkheden van de toekomst laat zien.

Kamp Seedorf: “Wij zijn trots op de jeugdopleiding van Ajax, deze spelers symboliseren de toekomst. In samenwerking met Ajax-hoofdsponsor Ziggo is er een derde dimensie toegevoegd aan ons kunstwerk. We hopen dat veel mensen een kijkje gaan nemen bij het Olympisch Stadion om de toekomst te ervaren.”

De gigabit-snelheden van Ziggo

Ziggo heeft als doel om binnen twee jaar in heel Nederland gigabit-snelheden beschikbaar te stellen. Met de nieuwe street-art van Kamp Seedorf kondigt het bedrijf aan nu ook in Amsterdam de razendsnelle internetsnelheden, stabielere en slimmere internetverbinding aan te bieden. Gigabit-snelheid was al beschikbaar in de regio’s Utrecht, Den Haag, Hilversum en Rotterdam. Nu dus ook in onze hoofdstad, en eind 2020 biedt Ziggo giga-bitsnelheden aan ongeveer 3 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk.

Meer Kamp Seedorf

Als je liefhebber bent van zowel voetbal als street-art, dan maakt het je niet uit dat Kamp Seedorf Ajax-minded is. Logisch, de kunstenaars komen uit Amsterdam. Maar hun werken gaan verder dan alleen Ajacieden. Bekijk op Instagram een overzicht van hun werk.

🎨 Check ook: AI-robot Ganksy maakt kunstwerken in Banksy-stijl

Reageer op artikel:
Kamp Seedorf wekt Ajax-spelers tot leven in street-art met AR
Sluiten