Kajakkers vs. krokodil in de Witte Nijl in Afrika

Raften in de Witte Nijl, een vertakking van de Nijl, is vragen om problemen. In het witte wilde water van Nationaal park Murchison Falls zwemmen namelijk nijlpaarden en krokodillen, niet de vriendelijkste dieren.

Om die woorden wat kracht bij te zetten, citeren we Pete Meredith, een kajakker die dit gebied door en door kent. “Alleen in een stroomversnelling ben je hier veilig. De nijlpaarden, krokodillen en idioten zitten in de rest van het water.”

Het weerhield Ben Marr, een avontuurlijke kajakker uit Canada, er niet van een raftexpeditie te doen in dit prachtige gebied. Samen met een paar andere ervaren avonturiers peddelde hij over de Witte Nijl en kwam hij inderdaad een boze krokodil tegen. Ze moesten de krokodil letterlijk van hun afslaan. Marr filmde het ‘gevecht’ met de action camera op zijn helm.

De krokodil is overigens een lieverdje vergeleken met het nijlpaard, die de kajakkers ook zo maar hadden kunnen treffen. Maar je moet er wat voor over hebben om in een van de 10 beste wild water runs op deze planeet te peddelen.

Reageer op artikel:
Kajakkers vs. krokodil in de Witte Nijl in Afrika
Sluiten