Controverse Captain Marvel zorgt wederom voor problemen

Captain Marvel heeft te maken met een flinke daling in kaartverkoop. Afgelopen maandag waren de verkopen gedaald met 71,6 procent, waardoor het die dag een slordige 11 miljoen dollar ophaalde. Daarmee is deze daling sterker dan de daling in kaartverkoop die Batman vs. Superman ervoer. Die verloor op de eerste maandag na het openingsweekend 55,5 procent van de verkoop.

Andere films met soortgelijke dalingen, wisten op de lange termijn nog prima te presteren. Zo stortte de cijfers van The Hunger Games met een vergelijkbare 69 procent in. Vervolgens wist de film nog wel 700 miljoen dollar omzet te genereren. Een ander voorbeeld is Guardians of the Galaxy Vol 2., het vervolg van regisseur James Gunn. Hier daalde de kaartverkoop met 74,8 procent en wist de film uiteindelijk alsnog 863 miljoen dollar op te brengen.

Captain Marvel kritiek

Captain Marvel controverse

De kaartverkoop van Captain Marvel wordt nauwlettend in de gaten gehouden door allerlei partijen. Voorstanders van de film hopen op een grote opkomst en publieke bijval. Tegenstanders zien echter deze daling met plezier tegemoet en hopen dat de film zo hard mogelijk faalt. Nu kunnen we moeilijk van ‘falen’ spreken gezien de wereldwijde omzet die Captain Marvel reeds behaald heeft, maar er zijn mensen die hoofdrolspeelster Brie Larson het licht in de ogen niet gunnen.

Dat komt niet volledig uit de lucht vallen. Brie Larson heeft enkele seksistische en racistische opmerkingen gemaakt over blanke mannen, waardoor een deel van de Marvel-fans merkbaar ontevreden is geraakt. Deze fans en criticasters uiten zich veelvuldig op social media, YouTube, en aggregatiesites zoals Rotten Tomatoes, waardoor de discussie enkel feller wordt.

WTF! CREEPY CAPTAIN MARVEL BOTS SPAM ROTTEN TOMATOES WITH IDENTICAL FAKE POSITIVE REVIEWS!

Uploaded by ComicArtistPro Secrets on 2019-03-09.

Het helpt het ook niet dat Rotten Tomatoes vervolgens de feedback, waarderingen en recensies van gebruikers verwijderd indien ze ‘te negatief’ zijn. Na de verwijdering stroomden de recensies weer binnen en ging het waarderingscijfer van het publiek gestaag omhoog. Captain Marvel kent dus veel controverse en de kaartverkoop is onderdeel geworden van deze zogenaamde ‘strijd’.

Cosmic Book News

Reageer op artikel:
Controverse Captain Marvel zorgt wederom voor problemen
Sluiten