Juventus niet in FIFA 20 wegens nieuw contract PES 2020

Matthijs de Ligt zal zich nog wel even achter de oren krabben na zijn transfer naar Juventus. Hij kan namelijk niet met zijn eigen club spelen in FIFA 20. Juventus ontbreekt in de FIFA 20, wegens een nieuw contract met Konami, de uitgever van PES 2020.

Juventus als Piemonte Calcio in FIFA 20

Waar we in de EA Sports-voetbalgame al jarenlang gewend zijn om alle officiële clubnamen en spelersnamen tot onze beschikking te hebben en de tijden van spelers als Hans de Noteboom ver achter ons liggen, moeten we het in FIFA 20 (pre-order) ineens doen zonder Juventus, één van de meest populaire teams binnen het spel. De club bestaat overigens wel gewoon in de game, maar dan onder een andere naam: Piemonte Calcio. Ook de naam Allianz Stadium is niet beschikbaar in FIFA20. De namen van de spelers zijn wel officieel, Matthijs de Ligt kan dus gewoon met zijn eigen poppetje spelen.

eFootball PES 2020 x Juventus FC – Trailer Parceria EXCLUSIVA

pes2020 #juventus #konami Segundo a Konami, “este novo acordo com a Juventus FC significa que eFootball PES 2020 será o único videojogo de consola que contará com o nome do clube, o emblema e estádio quando for lançado a 10 de Setembro de 2019”.

Ronaldo de grote man in PES 2020

Reden van de absentie van Juventus als clubnaam in FIFA 20 is de nieuwe deal tussen de Italiaanse voetbalclub en Konami, de uitgever van de voetbalgame eFootball Pro Evolution Soccer 2020, kortweg PES 2020 (pre-order). Konami heeft nu de rechten en schuift Cristiano Ronaldo naar voren als de grote man in de game.

Jarenlang streden FIFA en PES om wat nou de beste voetbalgame is, maar de laatste seizoen was het vooral FIFA dat de klok sloeg. Met eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (PES 2020) en Juventus als paradepaardje wil Konami zich wil volledig mengen in de strijd om de beste voetbalgame. In PES 2019 heette de Oude Dame nog ‘PM Black White’.

Commentaar van Sierd de Vos

Leuk en aardig dat Juventus, maar FIFA 2020 heeft Sierd de Vos als commentator. Lees hier meer over het nieuwe commentaarduo in de voetbalgame van EA Sports.

Reageer op artikel:
Juventus niet in FIFA 20 wegens nieuw contract PES 2020
Sluiten