Goed én slecht nieuws: Netflix onthult trailer voor Jurassic World-serie

Voor fans van de Jurassic Park-franchise is er goed en slecht nieuws. Eerst maar het goede nieuws: Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht voor de Jurassic World-serie Camp Cretaceous, die in september naar de streamingdienst komt.

Het slechte nieuws: het lijkt er sterk op dat het een vrij goedkope kinderserie gaat worden. Kamp Krijtastisch, zoals de Original in het Nederlands gaat heten, staat vanaf 18 september op de streamingdienst. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en volgt zes tieners.

Jurassic World: Camp Cretaceous

Ze zijn op kamp op een mooi, groei eiland, Isla Nublar. Geheel toevallig tegenover een compleet willekeurig geflopt attractiepark, gevuld met dino’s. Geen vuiltje aan de lucht…

De eerste trailer voor Jurassic World: Camp Cretaceous toont een serie die op het eerste oog vrij kinderachtig overkomt. Het is in vele opzichten dan ook een kinderserie, van de ietwat goedkoop ogende animatiestijl tot de simpele premisse. Als je daar even doorheen kijkt, dan is er echter ook heel wat voor Jurassic Park-fans om naar uit te kijken.

Alleen de trailer is al een soort greatest hits. We zien een T-Rex achtervolging, een tour die uit de hand loopt door een Triceratops, een gigantische Mosasaurus die op een haartje na de tieners mist en Velociraptors die in een donkere ruimte op jacht gaan. Een feest van herkenning voor fans van de films.

Grote namen achter Netflix-serie

Of dat genoeg is om acht afleveringen lang volwassen kijkers te vermaken, gaan we dus in september ontdekken. Jurassic World: Camp Cretaceous wordt geproduceerd door Universal Pictures, DreamWorks Animation en Amblin Entertainment, het productiebedrijf van Steven Spielberg. De regisseur waarmee de legendarische franchise begon.

De serie heeft in ieder geval achter de schermen geen gebrek aan grote namen. Camp Cretaceous is ontwikkeld door Zack Stentz, de schrijver achter films als Thor en X-Men: First Class en series als The Flash en Andromeda. Ook hebben Steven Spielberg, Colin Trevorrow en Frank Marshall hun namen aan het project verbonden als uitvoerend producent, al is het natuurlijk in Hollywood altijd maar de vraag wat dat in de praktijk betekent.

Op het witte doek

Ondertussen kijken fans van de franchise reikhalzend uit naar het volgende deel, Dominion. Die staat op de planning voor 11 juni 2021. Volgens insiders is het praktisch de eerste grote film waarvan de productie binnenkort weer volledig hervat zal worden.

Jurassic World: Camp Cretaceous Netflix
(Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Goed én slecht nieuws: Netflix onthult trailer voor Jurassic World-serie
Sluiten