Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Jungleland trailer: keiharde vechtfilm met Charlie Hunnam verrast

In november komt Jungleland uit, een keiharde vechtfilm waarin Charlie Hunnam en Jack O’Connell de hoofdrol spelen. De eerste trailer weet te verrassen, en er is meer goed nieuws.

Voor de liefhebbers van de betere vechtfilm is 2020 een saai filmjaar. Zo’n beetje alle grote blockbusters waarnaar je uit kon kijken zijn uitgesteld tot volgend jaar. Gelukkig is er nog een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.

Jungleland: keiharde vechtfilm

Op 11 november komt er namelijk een boksfilm uit die niet afhankelijk is van de bioscopen. Dan hebben we het over Jungleland, een nieuwe film van Paramount Pictures. Charlie Hunnam en Jack O’Connell spelen twee broers die het land door reizen voor een prestigieus bokstoernooi.

Fans van het genre zullen zich nu direct achter de oren krabben, want dat klinkt nagenoeg exact als het plot van Warrior, een ijzersterke vechtfilm met Tom Hardy en Joel Edgerton uit uit 2011. Alles wijst er echter op dat Jungleland met een vergelijkbare premisse toch echt een ander pad kiest.

Stanley (Charlie Hunnam) en Lion (Jack O’Connell) zijn twee broers die worstelen om relevant te blijven in de ondergrondse wereld van het bare knuckle-boxing. Wanneer Stanley een gevaarlijke misdaadbaas (Jonathan Majors) niet terugbetaalt, worden ze gedwongen een onverwachte reiziger af te leveren terwijl ze door het land reizen voor een groot vechttoernooi.

Compleet andere film

Terwijl Stanley Lion traint voor de strijd van zijn leven, dreigen een reeks gebeurtenissen de broers uit elkaar te drijven, maar hun liefde voor elkaar en het geloof in een beter leven houden hen op de been. Paramount belooft een aangrijpend drama. De onderstaande trailer slaat direct al een opvallend melancholieke toon aan, waarmee je ook direct ziet dat Jungleland een compleet andere film dan Warrior wordt.

Prachtig nieuws

De vechtfilm ging vorig jaar tijdens het filmfestival TIFF in première. “Ik heb altijd al een soort van onconventioneel liefdesverhaal willen schrijven”, aldus regisseur Max Winkler in een interview met Deadline, “en deze gaat over broers. Het lijkt een beetje op de mannelijke drama’s van de Amerikaanse film in de jaren ’70 – Bob Rafelson-films als The King of Marvin Gardens en Five Easy Pieces, en Hal Ashby’s The Last Detail. (…) Ik wist dat ik een film wilde maken over toxic masculinity en broederschap, omdat je dit soort liefdesverhalen niet vaak ziet.”

Op Rotten Tomatoes heeft Jungleland voorlopig een prima score van 78 procent in handen. Op IMDb moet de film het met een 7.6 doen, na 85 stemmen. Het goede nieuws is vooral dat de vechtfilm vanaf 11 november digitaal te koop zal zijn. Je hoeft dus niet te wachten op een bioscooprelease die weer uitgesteld kan worden. Op naar november dus!

Jungleland vechtfilm boks
Poster (Bron: Paramount Pictures)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jungleland trailer: keiharde vechtfilm met Charlie Hunnam verrast
Sluiten