Judgment Preview: één van de grotere gamereleases uit Japan in 2019

De games die uit Japan komen zijn de laatste jaren een stuk beter dan wat we van de vorige generatie games hebben gezien. Er zijn heel wat toffe Japanse RPG’s verschenen, je hebt divese actiegames en ook op het gebied van vechtgames mogen we niet klagen. Wie houdt van grote avonturen in een echte Japanse wereld, is de laatste jaren op zijn wenken benieuwd met de Yakuza-reeks. Die serie lijkt nu klaar te zijn, maar dat betekent niet dat de ontwikkelaar stil zit. Dit jaar komen ze met de game Judgment. En die titel hebben we onlangs kunnen proberen.

Judgment in het Japanse Red Light District

Judgment neemt je mee naar de week Kabuchiko, dat gevestigd is in Shinjuku, Tokio. Het wordt gezien als het Red Light District van de stad en het is een plek waar mensen veel vertier zoeken. Maar het is ook een plek waar de Japanse Yakuza de dienst uitmaakt. In de game maken we kennis met Takyuki Yamagi. Hij wordt geïntroduceerd als een jonge advocaat die het vooral heeft gekregen om een van moord verdachte misdadiger vrij te pleiten. Iets dat in het Japanse rechtssysteem niet vaak gebeurt. Helaas gaat die persoon daarna gruwelijk in de fout. Hij vermoord zijn vriendin en zet zijn huis in brand. Yamagi wordt hier op aangekeken en besloot de advocatuur te verlaten om een paar jaar daarna als privédetective op te duiken.

Judgment

Vanuit die rol komt hij in aanraking met verschillende mensen uit de Yakuza en krijgt hij heel wat smerige klusjes voorgeschoteld. Hij pakt echter aan wat hij kan. In de eerste missie moesten we een man zien te volgen die een flinke schuld uit had staan bij de Yakuza. Daarbij was het zaak om hem eerst te identificeren en vervolgens te achtervolgen om te zien waar hij heen ging. Toen hij op het punt stond om geld in te zetten om te gaan gokken, confronteerden we hem. Daar was de beste man niet blij mee en hij was niet van plan om zijn geld af te geven. Gelukkig weet Yamagi van wanten en op het moment dat ons doelwit een vuistslag maakt, is dat het groene licht om hem helemaal in elkaar te rammen.

Fijn vechtsysteem

Het vechtsysteem in Judgment is behoorlijk goed. Het is iets toegankelijker dan de laatste Yakuza-games, terwijl je tegelijkertijd nog veel combo’s kunt maken. Verder is het mogelijk om aanvallen te ontwijken en voorwerpen op te pakken om daarmee los te gaan. Wanneer je je energiemeter hebt opgebouwd, kun je het gevecht met een speciale aanval beëindigen. Daarbij wordt de tegenstander gruwelijk neergeslagen en geeft hij zich over. Je pakt het geld en je eerste opdracht is voldaan.

Judgment

De eerste paar uur in Judgment draait het voornamelijk om het verhaal, waarbij je verschillende personages ontmoet en te maken krijgt met een seriemoord-mysterie. Wat dat betreft heeft de game iets weg van een film noir en is het geheel iets serieuzer dan de Yakuza-reeks. Tegelijkertijd heeft het ook een aantal duidelijke overeenkomsten. Zo loop je rond in dezelfde wijk, krijg je daar te maken met verschillende gure types die het op jou hebben gemunt en die je dan in elkaar moet slaan om verder te komen en zijn er diverse zij-activiteiten.

Judgment

Op dat laatste gebied hebben we alvast gekeken wat je in de arcadehallen kunt beleven. Er is een Tetris-achtige puzzelgame die erg leuk is, maar met name een arcadeversie van Virtua Fighter 5 is er één waar je een tijdje zoet mee kan zijn. Die titel biedt nog altijd een uitstekend vechtsysteem en voelt als een heerlijke bonus dat hij er gewoon bij zit.

Het verhaal, de setting, de personages en de zij-activiteiten lijken op het eerste gezicht erg goed te zijn. En de game heeft in Japan ook hoge scores gekregen. De ontwikkelaar wil dan ook dat de game in het Westen slaagt. Voor hen die liever Engelse stemmen hebben in Japanse games: die optie is er ook in Judgment. Ik heb niet gekeken of die stemmen een beetje goed zijn, aangezien ik de Japanse stemmen beter vindt passen bij een game als deze, maar de onderstaande trailer geeft je een beetje een idee. Maar het feit dat de keuze er is, is goed nieuws.

Judgment – Announcement Trailer | PS4

http://yakuza.sega.com/judgment/ Judgment (formerly Project JUDGE) is headed to the West in summer 2019! A star-studded English voice cast brings Judgment to life. Greg Chun takes on the role of Judgment’s protagonist, Takayuki Yagami, supported by Crispin Freeman, Matthew Mercer, Cherami Leigh, Yuri Lowenthal, James Hong, Ed O’Ross, Amy Walker, Matt Yang King, Fred Tatasciore, Brian McNamara, as well as guest appearances by SungWon Cho, Cristina Vee, Max Mittelman, and many more.

Judgment moet ergens dit jaar verschijnen en komt dan exclusief uit op de PlayStation 4.

Reageer op artikel:
Judgment Preview: één van de grotere gamereleases uit Japan in 2019
Sluiten