Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Ju-On: Origins trailer: durf jij de nieuwe horror-hit van Netflix aan?

Netflix komt binnenkort met Ju-On: Origins, een grote horror-franchise die nu ook het westen gaat veroveren. Durf jij het aan?

In 1998 debuteerde Takashi Shimizu in Japan met een aantal korte horrorfilms over een spookhuis. Al snel ontstond er een enorme franchise, met in 2000 een eerste bioscoopfilm genaamd Ju-On: The Curse.

Netflix komt met Ju-On: Origins

Anno 2020 zijn er al dertien films geweest, inclusief een Amerikaanse remake in 2004 en dit jaar een deel van Spider-Man regisseur Sam Raimi. Wat horror betreft is Ju-On dus razend populair in Japan, maar ook daarbuiten kan de franchise op een trouwe schare fans rekenen.

Netflix wil daar graag op meeliften, en geeft Ju-On in juli eindelijk het internationale podium dat het verdient. Niet in de vorm van een film, maar als een serie. De streamingdienst gaat nieuwkomers een toegankelijk beginpunt bieden, zo laat de titel al zien: Ju-O: Origins.

The Grudge

Abonnees hoeven dus niet alle dertien films snel te gaan kijken. Wel focust de franchise zich na al die uren aan materiaal nog steeds op hetzelfde huis: The Grudge. In de Netflix Original hoort een beginnend actrice, genaamd Haruka Honjo, griezelige voetstappen in haar huis. Terwijl ze alleen leeft. En het wordt alsmaar erger.

Via een televisieprogramma ontdekt ze Yasuo Odajima. Hij is expert op het gebied van bovennatuurlijke krachten. Ze besluit hem op te zoeken, zodat ze voor eens en voor altijd haar dodelijke paranormale probleem op kan lossen.

grote namen

De volgende namen gaan je waarschijnlijk niks zeggen, maar Ju-On: Origins wordt gemaakt door een hoop grote namen. De hoofdrollen worden vertolkt door YoshiYoshi Arakawa, Yuina Kuroshima en Kana Kurashina. De regie is in handen van Sho Miyake en de scripts zijn geschreven door Hiroshi Takahashi en Takashige Ichise.

Het enige wat je daarvan hoeft te onthouden is dat Netflix een hoop veteranen op het gebied van Japanse horror heeft weten te scoren. Kunnen de mensen die door dit huis worden achtervolgd, aan zijn vloek ontsnappen? En wat voor grimmig incident deed zich in het verleden in dit vervloekte huis voor?

We gaan het op 3 juli op Netflix ontdekken. Check hieronder de eerste trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ju-On: Origins trailer: durf jij de nieuwe horror-hit van Netflix aan?
Sluiten