Redactie
Redactie Clothing 2 maart 2018

Journalist relativeert modetrends op prachtige wijze

Wij proberen doorlopend een vinger aan de pols te houden en jou te informeren over de laatste modetrends en do’s en don’ts op stijlgebied. Wat je ook tof vindt en wat jouw smaak ook is: je moet mode (en trends) kunnen relativeren. Dat maakt Tim Dowling, journalist van The Guardian, op briljante wijze duidelijk.

Dowling werd er door collega’s op gewezen dat hij best goed gekleed door het leven ging, maar dat zijn look het ‘net niet’ was. Volgens zijn collega’s ging het niet eens om wát Tim droeg, maar vooral hoé. Hun tip: kijk eens naar wat stijlinfluencers en innovators doen met alledaagse items. Dowling testte het en maakte er een heerlijk verslag van.

De jas als cape

Gezien op diverse foto’s rondom de internationale fashion weeks: een fraaie overcoat, maar niet gedragen als overcoat maar als cape. Louter over de rug dus. Dowling: “Je jas over de schouders dragen is niet nieuw maar niemand noemde dit voorheen ‘shoulder robing’. Het enige nieuwe is, dat dit kennelijk niet meer achterlijk is. Het beste dat ik er over kan zeggen, is dat de maat geen probleem is aangezien je de jas toch niet echt draagt. Maar daarom is het een nogal onhandige oplossing: terwijl ik mij al shoulder robend naar de winkel begaf, bleef mijn jas wegwaaien. Ik denk dat ik de onverschilligheid in mijn voorkomen mis om deze look te kunnen dragen. Ik zie eruit alsof ik mijn armen mis. Mensen houden de deur voor je open, da’s het enige voordeel dat ik zie.”

Elitaire sjaals

Begrijp ons niet verkeerd: een sjaal kan een fantastische accessoires zijn om jouw look helemaal af te maken. Maar die elitaire, geforceerde over the top exemplaren? Dowling: “Ik vond het moeilijk om een sjaal te vinden die groot en pompeus genoeg was hiervoor. Ik kon niet mijn oude Queens Park Rangers sjaal gebruiken. Uiteindelijk vond ik een grote pashmina in een kastje. Ik vond het ook niet te doen om ‘m op de juiste manier om te slaan. Het moet eruit zien alsof de sjaal uit een boom viel en perfect op jou landde. Mijn creatie werd een kruising tussen een sjaal en een slabbetje.”

De man clutch (sleeve)

Een fraaie herentas: goed idee. Een sleeve voor je laptop of sketchbook: prima. Zo’n high fashion sleeve (man clutch): doe maar niet. Dowling: “Het probleem zit ‘m al in de naam: ik wil niet rondlopen met iets dat ik de hele dag tegen mij aan moet klemmen. Ik wil mijn handen vrij hebben, daarom heb ik zakken. Als mijn zakken vol zitten, dan heb ik een rugzak. Ik denk dat ik mijn man clutch maar daarin bewaar.”

Altijd de zonnebril op

Manners modetrends zonnebril binnen

Je kent ze wel: van die beroemdheden die altijd en overal hun zonnebril op houden. Steeds meer mensen volgen dit voorbeeld. Een zonnebril is stijlvol, óók in de winter, maar zet ‘m binnen even af, wil je?

Mankles

Mankles: de blote mannenenkel. We hebben er vaak over geschreven: comfortabel en tof in de zomer in combinatie met een goede chino en fraaie espadrilles, bootschoenen of mocassins. In de winter absoluut niet doen. Dowling: “Ik begrijp dat het niet dragen van sokken trendy is, zelfs in de winter. Maar voor mij ziet het er fout uit en het voelt ook fout. Ik denk dat je beter onzichtbare lage sokken kunt dragen maar aangezien ik die niet draag, besloot ik mijn mankles te showen. De trend lijkt hand in hand te gaan met een hoog opgerolde broek zodat je zo veel mogelijk enkel kunt tonen. Misschien vindt men dat mannenenkels mooier worden naarmate ze verder naar boven lopen? Die van mij zijn zo wit als een spook en hebben nog zichtbare afdrukken van de sokken die ik de hele ochtend heb gedragen. Ik ga op deze manier echt niet in februari de deur uit. Straks denken mensen nog dat ik geen sokken heb.”

Reageer op artikel:
Journalist relativeert modetrends op prachtige wijze
Sluiten