Redactie
Redactie Life 23/01/2017

Journalist claimt onterecht dat Trump beeld van MLK weghaalde

Een journalist kreeg een rondleiding in het Witte Huis ter gelegenheid van de installatie van de nieuwe president Donald Trump. Hij zag iets opvallends, maakte hier melding van zonder te fact checken en ging daarmee pijnlijk in de fout.

De journalist in kwestie, Zeke Miller van het gerenommeerde Time Magazine, zag tijdens zijn rondleiding in het Witte Huis iets opvallends. Het beeld van Martin Luther King, door ex-president Obama met trots geplaatst, was verdwenen en vervangen door een beeld van Winston Churchill.

In plaats van verder te onderzoeken en te fact checken, uitte Miller zijn verontwaardiging op Twitter. Zijn tweet waarin stond dat Trump het beeld van Martin Luther King had laten weghalen, zorgde uiteraard voor veel ophef.

Alleen: zijn aanname bleek helemaal niet waar. Miller kwam daar later ook achter en excuseerde zich door te stellen dat ‘het beeld weer terug was’. Hij moest echter nogmaals door het stof toen bleek dat het beeld helemaal nooit weg is geweest: het werd slechts uit het zicht onttrokken door een openstaande deur en een beveiligingsmedewerker.

Trumps woordvoerder, Sean Spicer, wees Miller en Twitter erop dat het beeld van de beroemde activist er gewoon stond en plaatste een foto ter bewijs. Miller voerde als excuus op dat ‘hij twee keer had gekeken en het niet had zien staan’, waarna Spicer de onzorgvuldige journalist fileerde door hem te wijzen op het gevaar van aannames en het niet doen aan fact-checking. Touché.

Reageer op artikel:
Journalist claimt onterecht dat Trump beeld van MLK weghaalde
Sluiten