Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Liefde & Seks 2 mei 2018

Waarom je ook als jonge vrijgezel Relatieplanet moet proberen

Vrijgezel zijn is iets waar je maximaal van moet genieten. Leer nieuwe mensen kennen, ontdek de wereld en geniet van de vrijheid. Vroeg of laat komt er namelijk een moment waarop je een volgende stap wil maken. Vanaf dan begint de zoektocht naar de liefde van je leven, maar waar ga je haar vinden? Op straat? Tinder? Of toch Relatieplanet?

Je kunt op de ouderwetse manier natuurlijk gewoon de wijde wereld in trekken op zoek naar de ware, maar je kunt het ook anders aanpakken. De wereld van online daten is de laatste jaren stevig gegroeid en de kans dat jouw nieuwe vriendin hier rondloopt, is zeker aanwezig. Als jonge vrijgezel denk je waarschijnlijk direct aan Tinder, Happn, Badoo, Pepper en Lexa. Verschillende diensten die allemaal kunnen leiden tot een mooie relatie of in ieder geval een leuke avond.

5 gedragsregels voor wie online date via Tinder of Happn

Tijd voor serieus geschut

Toch zijn dit eigenlijk niet niet de dating diensten die je wilt gebruiken. Van Tinder, Happn en Badoo is algemeen bekend dat ze niet vaak leiden tot een serieuze relatie. Als jonge vrijgezel kom je dan al snel uit bij Lexa en Pepper, maar deze datingsites zijn niet zo goed als je zou willen. VARA Kassa geeft beide diensten namelijk de beoordeling matig tot slecht.

De diensten die de hoogste waardering krijgen zijn e-Matching, 50plusmatch en Relatieplanet. Laatstgenoemde werd zelfs negen jaar op rij verkozen tot ‘populairste datingsite van het jaar’. Daarnaast is Relatieplanet als één van de weinigen aangesloten bij het keurmerk Veilig Daten. Toch komen veel jongeren uit bij andere diensten, omdat Relatieplanet niet bekend staat als een datingwebsite voor jonge vrijgezellen. Dat is eigenlijk onterecht.

Iemand ‘leuk’ vinden, hoe werkt dat in je brein?

Het klopt dat de meeste gebruikers boven de dertig zijn, maar dat betekent niet dat je er als jonge vrijgezelle man niets te zoeken hebt. Relatieplanet is één van de grootste websites. Dit betekent dat je hier, statistisch gezien, de grootste kans hebt om liefde te vinden. Ook als je dertig of jonger bent. Hoewel de groep van achttien tot vijfentwintig jaar niet het grootste is, zijn er meer dan genoeg singels in deze leeftijdscategorie.

Vind de ware op Relatieplanet

De stap om een account aan te maken op een datingwebsite, kan best een ding zijn. Vreemd eigenlijk, want het is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om in contact te komen met talloze singles. Dus als je op zoek bent naar meer dan alleen one night stands, laat Tinder en Happn dan links liggen en kijk verder dan de datingwebsites voor jongeren. Spreid je winkansen en vind de liefde van je leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je ook als jonge vrijgezel Relatieplanet moet proberen
Sluiten