Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Joker win-actie! Doe mee en win één van de beste films van 2019

Volgens de Oscars is Parasite de beste film van 2019. Daar valt zeker wat voor te zeggen, maar de kans is groot dat jouw lijstje een andere nummer één heeft. Misschien is dat wel de indrukwekkende oorlogsfilm 1917 of de recordbrekende DC film Joker. Mocht je die laatste nog niet gezien hebben, maar staat hij wel op je watchlist? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij geven deze topfilm namelijk weg op blu-ray en dvd.

Ondanks dat de Oscar voor beste film naar Parasite ging, viel Joker toch nog in de prijzen. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won namelijk de Oscar voor beste acteur. Een prachtige prestatie, maar geen primeur. Hij is namelijk niet de eerste acteur die een Oscar wint voor de rol van The Joker. In 2009 ging Heath Ledger hem al voor. Hij speelde de aartsvijand van Batman in The Dark Knight en won daarmee de Oscar voor beste mannelijke bijrol.

Joker pakt prijzen en breekt records

Op dat punt is het dus wel een primeur voor Joaquin Phoenix, want hij kreeg de prijs voor een hoofdrol. Joker draait namelijk volledig om de gestoorde clown. Batman zit zelfs helemaal niet in de film. In dit verhaal gaan we namelijk terug in de tijd en zien we hoe Arthur Fleck The Joker is geworden. Een verhaal dat we tot nu toe nog nooit op het witte doek zagen. Hierdoor is Joker een ander type film dan we gewend zijn van DC. Minder actie en meer over de ontwikkeling van karakters.

Deze keuze pakte uitstekend uit. Joker won een behoorlijk aantal prestigieuze prijzen en trok ook nog eens volle zalen. Momenteel is deze fantastische film zelfs de meest winstgevende comic film ooit gemaakt. Volledig terecht wat ons betreft en we kunnen dan ook wel stellen dat Joker een absolute must-see is. Gelukkig is hij nu beschikbaar op blu-ray en dvd, dus kun je Joker gewoon thuis kijken.

Win joker op dvd of blu-ray

Nu kun je deze meteen gaan bestellen, maar je kunt ook gewoon een gokje wagen.

De Kijkvoer! Podcast

Kijkvoer! is de de podcast van Manners en WANT waarin we iedere week bespreken wat er allemaal aan de hand is in de streaming wereld. Wat is er nieuw op Netflix, welke Disney+ series mag je niet missen en hoe staat het met Apple TV+? Wij praten je iedere week bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker win-actie! Doe mee en win één van de beste films van 2019
Sluiten