Joker lacht zich een weg naar de top 10 beste IMDb films ooit

Joker is een op zijn zachtst gezegd controversiële film. Lang niet iedereen is fan van de boodschap die de film zou verkondigen, en ook niet elke criticus vind de film even sterk.

Joker belandt in IMDB top 10

Ondertussen verbreekt Joker alle bioscooprecords: films als Venom, Dark Phoenix en zelfs Justice League zijn al gepasseerd. En dat met een budget dat vele malen lager ligt.

Ondanks een aantal vrij vernietigende reviews heeft de film bovendien een ijzersterke IMDb-score. Het is duidelijk: de doorsnee consument is zeer te spreken over het drama met Joaquin Phoenix.

Joker is namelijk zojuist de top 10 beste films ooit in gegleden, op IMDb. Elke fan kan een stem achterlaten, waardoor de populaire filmsite vaak wordt bekritiseerd. Fanboys kunnen immers flinke invloed hebben op de gemiddelde score. De teller staat op het moment van schrijven op 9,0.

Tussen de klassiekers

Toch kun je het ranglijstje niet meteen links laten liggen. Joker is bijvoorbeeld de enige film van dit decennium die in de top 10 te vinden is. Verder zijn het klassiekers als Pulp Fiction, Schindler’s List, The Shawshank Redemption en Godfather I.

De enige andere op comics gebaseerde film in het lijstje is overigens The Dark Knight, van Christopher Nolan. Een film waarin Heath Ledger’s Joker een grote rol speelt. Check hier overigens ons eigen ranglijstje met de beste Joker-acteurs ooit.

Even afwachten

Geniet nog even van de top 10 zoals ie op dit moment eruit ziet, want meestal dalen populaire films naar mate ze langer uit zijn. Hoe meer (minder diehard) fans hun score achter laten, hoe lager de score meestal uiteindelijk uitvalt.

Maar toch, het moge duidelijk zijn dat Joker op zijn minst aanslaat bij het grote publiek, niet alleen bij fans van de comics. En dat terwijl Warner Bros. en DC voor een veel grimmigere versie zijn gegaan dan de doorsnee consument van superheldenfilms gewend is. Dat smaakt naar meer!

Reageer op artikel:
Joker lacht zich een weg naar de top 10 beste IMDb films ooit
Sluiten