Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Joaquin Phoenix onthult unieke plannen en actie voor Joker sequels

Joker was vanaf het begin al bedoeld als een eenmalig uitstapje voor Warner Bros. en DC. Een losstaande film, separaat van het overkoepelende cinematic universe. Daardoor kon Joaquin Phoenix ook de Joker spelen, terwijl Jared Leto dezelfde rol vertolkte in Suicide Squad.

Joaquin Phoenix wil Joker sequels

Alles wees erop dat het ook bij een eenmalige zet zou blijven. Sterker nog, Warner Bros. had zo weinig vertrouwen in het project dat de kosten werden gedeeld. Daardoor moet de studio nu ook de honderden miljoenen winst delen met investeerders. En dat zijn er een hoop, gezien Joker al meer winst heeft gemaakt dan Avengers: Infinity War.

Na dat megasucces wil Warner Bros. logischerwijs meer. We hebben goed nieuws: nu blijkt dat Phoenix al tijdens het filmen bezig was met een sequel. De acteur probeerde Todd Phillips, de regisseur van Joker, aan boord te krijgen. Het was dus niet Phillips, maar Phoenix die graag meerdere films wilde maken.

De Joker-acteur zei deze week tijdens een interview met LA Times het volgende:

“Lang voor de release of voordat we enig idee hadden of het succesvol zou zijn, hadden we het al over sequels. In de tweede of derde week van het filmen had ik zoiets van ‘Todd, kun je aan een vervolg beginnen te werken? Er is veel te veel om te verkennen. ’Het was een beetje grap – maar niet echt.”

Neppe posters

De acteur ging nog verder dan dat om de regisseur te overtuigen. Hij werkte op de set samen met een fotograaf om neppe posters voor niet bestaande sequels te maken, om te demonstreren dat je de Batman-schurk in verschillende soorten films zou kunnen neerzetten. De eerste film, die nu in de bioscoop draait, is vooral geïnspireerd op films van Martin Scorsese, zoals Taxi Driver en The King of Comedy.

Phoenix wilde nog veel verder gaan voor Joker sequels. Hij Photoshopte Joker in posters van tien klassieke films, waaronder Raging Bull, Yenyl en Rosemary’s Baby. “Het komt er simpelweg op neer dat ik liet zien dat je het personage in elke film zou kunnen stoppen. (…) Als je de posters ziet, dan denk je ‘Ja, die film zou ik zeker kijken.’ Yentl met Joker? Dat zou fantastisch zijn!”

Nog niet

Voorlopig blijft het echter bij die gesprekken. Als Phoenix en Phillips aan een sequel zouden gaan werken, dan is het voor beide heren een vereiste dat er niet op safe wordt gespeeld:

“We hebben alleen gesproken over het feit dat als we er ooit een zouden doen – en dat is nu niet het geval – het niet alleen een wilde en gekke film over de ‘Clown Prince of Crime’ kan zijn. Dat interesseert ons gewoon niet. Het zou enige thematische resonantie moeten hebben op een vergelijkbare manier als deze film. “

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joaquin Phoenix onthult unieke plannen en actie voor Joker sequels
Sluiten