Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker regisseur doet boekje open over gepitchte plannen voor meer films

Na het teleurstellende Suicide Squad en Justice League smaakt Joker naar meer. Regisseur Todd Phillips en Joaquin Phoenix hebben laten zien hoe je met een klein budget het beste van DC kunt laten zien.

Tijd voor Joker sequel

Phoenix probeerde Phillips al tijdens het filmen te overtuigen om een sequel te maken. Waar de regisseur aanvankelijk daar geen trek in had, staat hij nu open voor meer projecten. Niet alleen sequels, maar een serie aan DC Black Label films.

Een paar weken geleden dook het gerucht op dat Phillips met Warner Bros. Pictures Group vicevoorzitter Toby Emmerich had gesproken over vervolgplannen. Sterker nog, het zou om een heel portfolio aan DC-personages gaan, elk met hun eigen origin story.

Later werd dat weer ontkend, maar nu schept Phillips gelukkig zelf meer duidelijkheid. Tegenover IGN UK geeft de beste man toe dat hij drie DC Black Label films heeft gepitcht bij Warner Bros., waaronder Joker:

“Ik heb het als drie films gepitcht, waarvan de eerste Joker is, door mij geregisseerd. En dan zouden de twee andere films door andere regisseurs gedaan worden. Maar ik wil niet de namen verklappen, want dan wordt het een ding en worden die regisseurs erbij betrokken terwijl ik ze nog niet eens heb gesproken. Ik heb het alleen nog maar bij Warner Bros. gedropt.”

Geen nieuw label?

DC en Warner Bros. zullen ongetwijfeld trek hebben in meer Joker, gezien de megawinst die er met die film is binnengeharkt. Een compleet nieuw label lijkt echter niet per se de voorkeur te hebben bij de studio:

“Ik denk nog steeds dat het een geweldig idee is. Maar ik zal eerlijk tegen je zijn, hun argument is – nou ja, het was niet echt een argument-, hun ding is dat er geen reden is om een eigen label op te zetten, er is geen reden om door al dat gedoe te gaan. Als we een van die films willen doen, dan doen we dat gewoon, net zoals het bij Joker is gegaan. Dat snap ik wel, maar het leek mij juist tof als het echt een ding zou zijn,” aldus Phillips.

Interessant. Warner Bros. ziet het dus niet per se zitten om er echt een merk van te maken, een soort mini cinematic universe. Na de flops die het DC Extended Universe rijk is valt dat echter wel te begrijpen. Warner Bros. en DC willen per project kijken wat de beste zet is, en dat kunnen we alleen maar toejuichen als een film als Joker daarvan het resultaat is.

Voorlopig blijft het dus een kwestie van afwachten. Hopelijk ontdekken we snel met welke personages Phillips aan de slag wilt gaan. Wie weet bedenkt hij zich nog in de tussentijd en gaat hij toch zelf met de projecten aan de slag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker regisseur doet boekje open over gepitchte plannen voor meer films
Sluiten