Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker regisseur staat toch open voor sequel, onder één voorwaarde

Uit een recent interview met Joaquin Phoenix bleek dat de acteur al tijdens het filmen van Joker plannen had voor een vervolg. Hij deed er alles aan om de regisseur van de film te overtuigen, zoals je hier kunt lezen. Dan hebben we het natuurlijk over Todd Phillips.

Joker regisseur staat open voor sequel

Het lijkt er nu op dat Phillips meer open staat voor een sequel dan voorheen. Joker is de meest winstgevende comicbook-film ooit, dus dat zal zeker naar meer smaken. Het getuigt echter van de integriteit van de regisseur dat hij enkel een vervolg wil maken onder één specifieke voorwaarde.

Dat blijkt uit een nieuw interview van The Los Angeles Times. Hij zei het volgende:

“Het zou dan niet alleen een wilde en bizarre film over de Clown Prince of Crime kunnen zijn. Het zou een thematische resonantie moeten hebben op een vergelijkbare manier als Joker. Omdat ik denk dat dat uiteindelijk de reden is waarom de film zo’n impact heeft, het is wat onder de oppervlakte gebeurt. Zoveel films gaan over de vonk en dit gaat over het poeder. Als je dat opnieuw op een echte manier zou kunnen vastleggen, zou dat interessant zijn. ”

Een sequel is dus allesbehalve bevestigd, want Phillips en Phoenix zullen eerst met een plan op de proppen moeten komen dat aan die voorwaarde voldoet. Dat is voor de fans gelukkig alleen maar goed nieuws: we wachten liever langer op een topfilm als Joker dan dat Warner Bros. het succes op een luie manier uit gaat melken.

The Batman crossover?

En nee, de kans op een crossover met The Batman is er met een mogelijke sequel niet groter op geworden. De film van Matt Reeves gaat over de jongere jaren van Batman, met Robert Pattinson als Bruce Wayne. Het project is voorzien van een compleet nieuwe cast, zelfs in rollen die al in het DCEU voorbij waren gekomen.

Denk bijvoorbeeld aan Commissioner Gordon. Alles wijst er dus op dat The Batman net zo goed als Joker binnen zijn eigen continuïteit blijft. Geld is echter geld, en na jaren aan middelmatige films en flops zullen DC en Warner Bros. elke kans aangrijpen om wel consistent te scoren. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker regisseur staat toch open voor sequel, onder één voorwaarde
Sluiten