Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Joker schrijft filmgeschiedenis met mijlpaal (en de volgende is in zicht)

Het is je op dit moment lastig om in te beelden dat Warner Bros. eigenlijk Joker niet aandurfde. Sterker nog, de studio besloot de productiekosten te delen met investeerders, uit angst voor een grote flop.

Joker passeert mijlpaal

Onterecht, zo blijkt achteraf. De film heeft afgelopen weekend namelijk de 1 miljard dollar gepasseerd.

Daarmee is het niet alleen de meest winstgevende comicbook-film ooit, maar ook de grootste R-rated film ooit. Achter de schermen is Warner Bros. al de koers aan het wijzigen om volop op dit succes in te spelen.

Batman verslagen

Het blijft niet bij die mijlpaal. Afgelopen weekend heeft Joker ook officieel The Dark Knight gepasseerd. De Batman sequel van Christopher Nolan harkte in 2008 1.004 miljard dollar binnen. Wat een paar maanden geleden nog onmogelijk leek, is regisseur Todd Phillips en Joaquin Phoenix dus toch gelukt. De teller van Joker staat nu namelijk op 1.017 miljard dollar. En de teller loopt natuurlijk nog.

Ondertussen zit Jared Leto waarschijnlijk ergens te mokken in een hoekje. De 30 Seconds to Mars-zanger speelde het iconische personage in Suicide Squad. Niet alleen ging de rol voor de solo-film naar Phoenix, maar Leto’s eigen solofilm werd geschrapt. De acteur was zelfs zo woedend dat hij er alles aan deed om de Joker-film van Phoenix te laten cancelen.

De grootste DC films?

Onderaan de streep is Joker nu de op twee na meest lucratieve DC Comics film ooit. Op nummer 1 staat nog steeds Aquaman, met een totaalbedrag van 1.148 miljard dollar. Op de tweede plek staat Christopher Nolan’s The Dark Knight Rises, met 1.084 miljard dollar.

Aquaman van de troon stoten wordt qua timing waarschijnlijk onmogelijk, maar elke Batman-film verslaan moet gaan lukken. Dat zou een mooie zet zijn, Joker die zijn aartsvijand alsnog verslaat. Bruce Wayne krijgt pas over een paar jaar weer een kans met The Batman…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker schrijft filmgeschiedenis met mijlpaal (en de volgende is in zicht)
Sluiten