Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Joker breekt wéér een record in Nederland: ‘move over’ Avengers

Joker is een geniale film. Een timepiece. Een meesterwerk van regisseur Todd Phillips, briljant acteerwerk van Joaquin Phoenix. Dat is niet alleen onze persoonlijke mening, maar van nog heel veel mensen. De film heeft weer een record gebroken en niet een kleintje. Move over Marvel en Avengers: Infinity War.

Joker blijft het bizar goed doen in de Nederlandse bioscopen. Het persoonlijke verhaal over de aartsrivaal van Batman en de bekendste schurk van DC Comics staat al vijf weken op de eerste plaats van de bioscooplijsten en nadert de magische grens van miljoen bezoekers. Met een opbrengst van ruim 9,3 miljoen euro is de film van Todd Philips Avengers: Infinity War gepasseerd op de lijst met best presterende comic-films in Nederland ooit.

Joker op jacht naar record Avengers: Endgame

Joker Distributeur Warner Bros. Nederland maakte dit vandaag bekend. De enige comic-film die de kas nog meer spekte, is nog steeds Avengers: Endgame. Deze megahit leverde studio Disney eerder dit jaar in Nederland 13,4 miljoen euro op. Of Joker dat gaat halen is de vraag.

JOKER – Final Trailer – Now Playing In Theaters

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

Joker is niet alleen in Nederland een grote hit; wereldwijd bracht de film inmiddels meer dan 900 miljoen dollar op. Vooral in Amerika deed Joker weer een discussie oplaaien over geweld in films. Tegenstanders stellen dat de film de potentie heeft om mensen aan te zetten tot geweld.

Maar de meeste bezoekers en filmcritici hebben lof voor de film, die compassie oproept voor ‘verwarde’ mensen in de samenleving. Onder anderen regisseur Martin Koolhoven brak een lans voor Joker. De film met Joaquin Phoenix won op het festival van Venetië een Gouden Leeuw en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt door vriend en vijand getipt voor een Oscar. Niet alleen de bioscoopcijfers en awards vertellen veel over de film, ook het publiek op IMDb is een aardige graadmeter. Zoals je hier ziet, is het een van de best beoordeelde films ooit.

? Check ook: Netflix breekt anno 2019 miljardenrecord met… DVD’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker breekt wéér een record in Nederland: ‘move over’ Avengers
Sluiten