Dit is hoe Joaquin Phoenix eruit gaat zien als The Joker

Nadat de Joker van Jared Leto in Suicide Squad niet bepaald lekker uit de verf kwam en enigszins flopte bij de fans, werd er met smacht uitgekeken naar de nieuwe vertolking van legendarische psychopaat. Deze komt er in de vorm van Joaquin Phoenix (Her, Gladiator) in de film over de origin story van de knotsgekke aartsvijand van Batman.

De regisseur van de film, Todd Phillips (The Hangover) heeft vandaag de eerste beelden van Phoenix als de Joker gedeeld op zijn instagram. Het gaat hier om Arthur Fleck, de man die uiteindelijk de clown werd die we allemaal kennen, nog zonder de make-up. Toch zijn deze foto’s al genoeg om een koude rilling over je rug te laten lopen.

Arthur.

11.4k Likes, 700 Comments – Todd Phillips (@toddphillips1) on Instagram: “Arthur.”

Heath Ledger

De 43 jarige acteur zou volgens verschillende media helemaal opgegaan zijn in de rol op een manier die ons doet denken aan de toewijding van Heath Ledger. Phoenix schijnt er zelfs het nodige gewicht voor verloren te hebben. Met resultaat, want de ingevallen wangen, skeletachtige uitstraling en vettige haar passen perfect bij het karakter dat later de clowns make-up zal dragen.

Thomas ‘Trump’ Wayne?

Over de film die eind 2019 op het witte doek moet verschijnen is verder nog weinig bekend. Behalve dat Robert de Niro waarschijnlijk een rol zal hebben. Even ging het gerucht de ronde dat Alec Baldwin (Thirty Rock, SNL) waarschijnlijk de rol van Thomas Wayne (de vader van Bruce Waye) op zich ging nemen. Opmerkelijk is dat hij voor deze performance zijn bekende Donald Trump impressie in zou gaan zetten. Gelukkig gaat dit niet meer door omdat Baldwin niet veel later aankondigde dat hij niet mee zou werken aan de film.

Veel weten we dus nog niet maar het kan nog alle kanten op met deze adaptatie van het bekende DC Comics personage. Alles wat we op dit moment kunnen doen is afwachten. De Joker lijkt in ieder geval al veelbelovend.

Reageer op artikel:
Dit is hoe Joaquin Phoenix eruit gaat zien als The Joker
Sluiten