‘Joker gaat fans woedend maken, ondanks briljante Joaquin Phoenix’

4 oktober komt Joker uit, de eerste solo-film over de psychopathische schurk uit DC Comics. Deze week liet Todd Phillips, regisseur van de film, weten dat hij verontwaardigde reacties en woedende fans verwacht. Ondanks een briljante Joaquin Phoenix.

Todd Phillips verwacht woedende DC Comics fans

De nieuwe Joker met Joaquin Phoenix breekt met de traditie en volgt niet het verhaal van de DC Comics stipboeken, maar is volledig een eigen interpretatie van Todd Phillips en zijn team. “We hebben onze eigen versie geschreven van de man Joker en waar hij vandaan zou moeten komen”, aldus de regisseur in Empire Magazine.

todd phillips, joker, fans, woedend, boos, joaquin phoenix
Todd Phillips

Joker is een schurk met een mysterieuze achtergrond. Er bestaan meerdere verklaringen van zijn personage. Het meest bekend is dat hij in een vat met zuur is gevallen, maar ook dat hij een mislukte comedian is. Todd Phillips heeft echter geen boodschap aan de stripboeken van DC Comics. “We maken geen Joker-film, maar vertellen het verhaal van hoe hij het geworden is. Het gaat over deze specifieke man, niet om een bepaald avontuur.” Check hier de eerste bewegende beelden van de film.

Joaquin Phoenix briljant als Joker

Todd Phillips verwacht dus boze fans, ondanks Joaquin Phoenix, volgens de regisseur een briljante vertolker van de Joker. “Hij is de beste acteur voor deze rol. Een genie. We hadden continu een foto van hem boven onze computer hangen, terwijl we aan het schrijven waren. We dachten constant: ‘God, stel je voor dat Joaquin dit ook daadwerkelijk doet’.

todd phillips, joker, fans, woedend, boos, joaquin phoenix

Deze acteurs gingen Phoenix voor als Joker

Joaquin Phoenix is niet de eerste acteur die Joker speelde. De beste vertolking tot nu toe is volgens ons die van Heath Ledger in The Dark Knight (2008). Die van Jared Leto in Suicide Squad (2016) was minder iconisch, maar oké. Ook Jack Nicholson en Mark Hamill vertolkten Joker als eens. Lees hier meer over de acteurs die in deze krankzinnige rol kropen.

Reageer op artikel:
‘Joker gaat fans woedend maken, ondanks briljante Joaquin Phoenix’
Sluiten