Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Jim Carrey is de nieuwe Joker dankzij briljante deepfake

In de afgelopen aflevering van Zondag met Lubach liet Arjen Lubach op meesterlijke wijze het grote publiek kennis maken met deepfakes. Een snel ontwikkelende technologie waarmee computers op basis van uren aan videomateriaal exact jouw gezicht in kaart kunnen brengen. En, nog veel belangrijker: jouw gelijkenis alles laten zeggen wat ze willen. Met resultaten die vaak amper of niet van de real deal te onderscheiden zijn.

Zo kun je presidenten laten zeggen wat je wilt, beroemde actrices in pornofilms stoppen en… acteurs casten in je favoriete films. Want ja, de technologie achter deepfakes wordt ook op onschuldigere manieren toegepast.

Sterren casten met deepfakes

De filmgeschiedenis bestaat uit talloze iconische rollen die bijna door iemand anders zouden worden gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Tom Cruise, die bijna de rol van Tony Stark in Iron Man had vertolkt. Of Will Smith in The Matrix als Neo.

Hoe zou dat eruit hebben gezien? Die vraag kan dankzij deepfakes vrij letterlijk worden beantwoord. In dit artikel zie je Tom Cruise in actie als Tony Stark, en ook Will Smith werd of hij het nou wilt of niet door fans in The Matrix gestopt.

Jim Carrey als Joker

Of je het nou te ver vindt gaan of niet; de creatieve kant van deepfakes blijft fascineren. Zo heeft de YouTuber Stryder HD besloten om Jim Carrey als Joker te casten in… Joker, de grote klapper van 2019. Joaquin Phoenix mag in deze video zijn Oscar weer inleveren, want Carrey steelt dit keer de show.

Een zeer geschikte keuze. Jim Carrey is altijd al goed geweest in het combineren van luchtige komedie met een duister sausje. Plus: hij kent de weg in de wereld van DC, want in 1995 speelde hij de rol van The Riddler in Batman Forever. Helaas een film die een stuk matiger uitpakte dan Joker.

Tegenwoordig is Carrey nog maar zelden in films of series te zien. De 58-jarige acteur houdt zich vooral bezig met schilderen en het spelen van Joe Biden voor Saturday Night Live. Hieronder kun je zien hoe Joker eruit had kunnen zien als Todd Phillips de beste man had gecast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jim Carrey is de nieuwe Joker dankzij briljante deepfake
Sluiten