Joker-trein dendert voort: Gouden Leeuw Award is zoveelste succes

Joker heeft afgelopen weekend de Gouden Leeuw Award gewonnen op het Venice Film Festival. Het zoveelste succes voor de film van regisseur Todd Philips, die pas in oktober in de bioscopen verschijnt.

Golden Lion Award voor Joker

In Joker vertolkt Joaquin Phoenix de rol van Joker, de aartsvijand van Batman. De première van de film werd al vol lof ontvangen. Het aanwezige publiek dankte Todd Philips met een staande ovatie van 8 minuten en filmrecensenten kwamen superlatieven te kort. Afgelopen weekend mocht de regisseur ook nog eens de Gouden Leeuw in ontvangst nemen. “Ik wil Warner Bros en DC bedanken voor het stappen uit hun comfortzone en voor het nemen een gok met mij en deze film”, aldus Phillips nadat hij de award kreeg.

JOKER – Final Trailer

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

Geen verhaallijn DC Comics

Met die comfortzone en de gok doelt de regisseur op het feit dat hij met Joker is afgestapt van de originele verhaallijn van DC Comics. De film gaat over de achtergrond en het ontstaan van de schurk Joker en is een eigen interpretatie van Pillips. “We maken geen Joker-film, maar vertellen het verhaal van hoe hij het geworden is. Het gaat over deze specifieke man, niet om een bepaald avontuur. Fans zullen wel boos worden, ondanks een briljante Joaquin Phoenix”, zei de regisseur tijdens de productie tegen Empire Magazine. Lees daarover hier meer.

gouden leeuw, todd phillips, joker, fans, woedend, boos, joaquin phoenix, foto

De lach van Joaquin Phoenix

De regisseur mag de Gouden Leeuw dan in ontvangst hebben genomen tijdens het Venice Film Festival, Joaquin Phoenix speelt de Joker. En hoe!? Met voorgangers als Jack Nicholson en Heath Ledger is het geen makkelijk karwei, maar Phoenix is erin geslaagd een compleet nieuwe Joker neer te zetten, al draaide hij bijna door tijdens de opnames. “Blijkbaar heeft dit personage invloed op je mentale toestand. Ik begon echt door te draaien”, aldus de acteur tegen The Hollywood Reporter. Hij is er in geslaagd de lach van Joker voor altijd anders te doen klinken, letterlijk en figuurlijk. Lees daarover hier meer.

Reageer op artikel:
Joker-trein dendert voort: Gouden Leeuw Award is zoveelste succes
Sluiten