Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 sep 2019

Joker regisseur Todd Philips heeft slecht nieuws voor Batman-fans

Na het tegenvallende Suicide Squad kunnen fans eindelijk rekenen op een glorieuze terugkeer voor de Joker, de aartsvijand van Batman. Hij krijgt namelijk zijn eigen solo-film, genaamd Joker. Een standalone film van regisseur Todd Philips, zonder vermoeiende links met de andere DC films. Die strategie werpt zijn vruchten af, maar heeft ook een keerzijde.

Joker en Batman crossover?

Je kon onlangs al op Manners lezen dat Joker nu al flink in de prijzen is gevallen. De film kreeg zelfs tijdens zijn première op een filmfestival in Venetië een staande ovatie van maar liefst acht minuten.

Ergens in de komende jaren krijgt Batman dezelfde behandeling, in de vorm van The Batman. Een solo-film met Robert Pattinson als de iconische superheld. Onlangs beschreef de Twilight-acteur hoe het was om voor de eerste keer de Batsuit aan te trekken.

Gezien de Joker-film een jonge Bruce Wayne bevat, bleven fans de afgelopen weken hopen op een cross-over. Een soort mini-universum, met Joaquin Phoenix als de Joker en Robert Pattinson als Batman.

Regisseur brengt slecht nieuws

We hebben nu slecht nieuws voor die fans, want dat gaat nooit gebeuren. Regisseur Todd Philips doet er niet eens vaag over, zijn conclusie is duidelijk: “Nee, absoluut niet.” Dat was zijn antwoord op de vraag of er een kans is dat zijn Joker en de Batman uit The Batman van regisseur Matt Reeves een crossover krijgen.

Philips ziet Joker dus echt als een losstaande film. Het personage zal niet een bredere rol in de DC-films gaan spelen. De regisseur benadrukte tijdens een interview op het Toronto International Film Festival dat het niet lang zal duren voor er meer Jokers opduiken, vertolkt door andere acteurs:

“Vreemd genoeg, lijken comics een beetje de Shakespeare van Amerika, en je kunt vele versies doen van Hamlet. Er zullen nog vele Jokers volgen, dat weet ik zeker, in de toekomst.”

Oscars

Alle hype rondom Joker heeft ervoor gezorgd dat de verwachtingen hooggespannen zijn. De prestigieuze Gouden Leeuw die de film al binnen harkte zorgt er tevens voor dat men goede hoop heeft voor de Oscars. Daardoor overstemt het enthousiasme de controverse die afgelopen week online opdook rondom het gewelddadige karakter van de film.

Ach, ergens is het balen dat deze toffe versie van de iconische schurk nooit Batman tegen zal gaan komen, maar juist die uitgesproken keuze van Todd Philips zorgt ervoor dat we zo’n unieke film te zien gaan krijgen. Als dat de prijs is die we moeten betalen om nooit meer een Suicide Squad te krijgen, dan hoor je ons niet klagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
Joker regisseur Todd Philips heeft slecht nieuws voor Batman-fans
Sluiten