Goed nieuws voor de fans: Joker breekt opnieuw record

Joker begon ondanks zijn relatief kleine budget en vrij zware verhaal met een knal: de film wist het grootste openingsweekend ooit te scoren voor oktober. In totaal werd er in Amerika alleen al 96.2 miljoen dollar binnengesleept, met een budget van 55 miljoen dollar.

Joker breekt opnieuw record

Daar bovenop komen natuurlijk nog een hoop andere kosten, waaronder marketingkosten. Meestal moet je het budget verdubbelen voor je echt uit de kosten bent. Dat gaat de film echter moeiteloos lukken, want het lijkt er sterk op dat Warner Bros. zijn commerciële momentum sindsdien in stand heeft weten te houden.

De eerste week werd in Amerika namelijk afgesloten met een totaalbedrag van 137.7 miljoen dollar. Dat is opnieuw een record: het is de grootste eerste week van een film in oktober, ooit. De vorige recordhouder was Sony Pictures’ Venom. Joker wist zijn eerste week 29 procent boven die film te eindigen.

Al met al ziet het ernaar uit dat DC zijn grootste film sinds Wonder Woman (2017) in handen heeft. Sindsdien zijn er naast Joker drie DC films uitgekomen: Justice League, Aquaman en Shazam!

Ook wereldwijd ziet het plaatje er gunstig uit voor de film van Todd Philips. De teller staat op 289.9 miljoen dollar, waarmee het een van DC’s meest lucratieve projecten ooit lijkt te gaan worden.

Birds of Prey?

Ondanks de controverse is het goed om te zien dat Warner Bros. en DC weten te scoren met een superheldenfilm die niet Marvel probeert te kopiëren. Het is het bewijs dat superheldenfilms ook na al die jaren fris en verrassend kunnen blijven, mits grote studios risico’s durven te nemen. Dat die risico’s worden beloond, is alleen maar goed nieuws voor de fans.

Het wordt vooral interessant om te zien hoe Birds of Prey het volgend jaar gaat doen. De film over Harley Quinn komt in februari uit, maar lijkt qua toon en verhaal weer meer op de vorige DC films van Warner Bros. Kan de studio het momentum in stand houden, of wordt plank opnieuw misgeslagen?

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor de fans: Joker breekt opnieuw record
Sluiten