Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 21 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Krijgt Joker nu wel of geen vervolg? Dit is hoe het zit

We kunnen wel stellen dat Joker een gigantisch succes is. De DC-film verbreekt record na record en de kassa blijft maar rinkelen. Het publiek kan geen genoeg krijgen van Joaquin Phoenix als de gestoorde clown. Het is dan ook niet zo gek dat er direct wordt gesproken over een tweede deel. Volgens sommig bronnen gaat die er ook komen, maar anderen roepen juist het tegenovergesteld. Wat is er waar?

Het begon allemaal gisteravond bij The Hollywood Reporter. Volgens hun bronnen gaat er een Joker 2 komen en is de kans groot dat Joaquin Phoenix en regisseur Todd Philips weer van de partij zijn. Zo zou het duo al in gesprek zijn met Warner Bros. om een tweede deel te bespreken. Dit nieuws verspreidde zich over het internet en fans stonden te springen op de bank, maar toen kwam Deadline met een ander bericht.

Grote sites spreken elkaar tegen

Die website heeft namelijk een bron die het tegenovergestelde beweert. Todd Phillips is nog niet op de koffie geweest bij Warner Bros. Er zijn nog geen gesprekken gevoerd over een mogelijk vervolg en er zijn absoluut nog geen deals of afspraken gemaakt over Joker 2. Ook ontkracht Deadline dat Todd Phillips een grootschalig plan heeft gepitched bij Warner Bros. Iets dat eerder wel beweerd werd door The Hollywood Reporter.

JOKER – Final Trailer – Now Playing In Theaters

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

Bronnen van die website beweren namelijk dat de regisseur het succes van Joker wil herhalen door ook andere DC-karakters een origin story te gunnen. Welke dat zouden zijn is nog onduidelijk, maar The Hollywood Reporter beweert dat Todd Phillips van minimaal één ander DC-karakter de rechten al binnen heeft. Ook dit wordt door Deadline ontkent. Zij stellen dat er nog nergens over gesproken is.

Joker 2 kan er gaan komen

Toch sluit ook Deadline zij niet uit dat Joker 2 er best kan gaan komen. Het eerste deel was een gigantisch succes en het verhaal van Arthur Fleck is eigenlijk pas net begonnen. Er is dus nog niks uitgesloten, maar het lijkt toch nog echt te vroeg om iets zinnigs te zeggen over een mogelijk vervolg. Afwachten dus.

Wat we wel weten is dat regisseur Tod Phillips open staat voor Joker 2, maar wel onder één voorwaarde. Welke dat is, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DeadlineThe Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Krijgt Joker nu wel of geen vervolg? Dit is hoe het zit
Sluiten