Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2020

Nieuwe data: Lionsgate stelt John Wick: Chapter 4 en meer topfilms uit

We kunnen hier bijna een dagelijkse rubriek van gaan maken, want het regent nog altijd nieuwe releasedata in Hollywood. Nu de bioscopen voorlopig nog dichtblijven stellen steeds meer grote filmstudio’s hun nieuwe films uit. Dit keer is Lionsgate aan de buurt, met onder andere de nieuwe John Wick!

John Wick, onze favoriete actie-franchise. Chapter 3 was weer ouderwets genieten, maar fans zullen nog lang geduld moeten hebben voor ze Keanu Reeves weer als een moordmachine rond gaan zien rennen.

Lionsgate stelt John Wick en meer uit

John Wick: Chapter 4 gaat namelijk in 2022 pas uitkomen. Een specifiekere releasedatum is nog niet bekend.

Fans hoopten op een release in de zomer van 2021. Doordat nu zoveel films worden uitgesteld ontstaat echter een soort domino-effect, waarbij film na film opgeschoven moet worden om ruimte vrij te maken voor grote titels. Studio’s willen immers niet met zichzelf concurreren, dat zou zonde zijn.

Het blijft echter niet bij John Wick: Chapter 4. Ook Spiral, de nieuwe Saw film met Chris Rock, komt een stuk later uit dan verwacht. De horrorfilm staat nu op de planning voor 21 mei 2021. Dat is een volledig jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was.

The Hitman Wife’s Bodyguard

Ook heeft de filmstudio eindelijk een releasedatum bekendgemaakt voor The Hitman Wife’s Bodyguard. Dat is de sequel/spin-off van The Hitman’s Bodyguard, met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Ook zo’n heerlijke actiefilm. Die komt nu op 20 augustus 2021 uit.

En dit jaar dan?

De film waarmee Lionsgate het weer als eerst aandurft, wordt Antebellum. Die horrorfilm komt al op 21 augustus uit, dit jaar nog. Tot dan blijft het dus een kwestie van geduld hebben, wat films van Lionsgate betreft. Verder heeft de studio slechts twee films nog voor dit jaar gepland: de thriller Fatale op 30 oktober en de science-fiction film Voyagers op 25 november.

Wij kijken vooral uit naar The Asset, een film over een huurmoordenaar met Michael Keaton. In de tussentijd moeten we het doen met al het moois dat streamingdiensten te bieden hebben. Gelukkig staan daar een hoop topfilms tussen. Check bijvoorbeeld deze lijst met de beste Tweede Wereldoorlog films op Netflix.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GT

Reageer op artikel:
Nieuwe data: Lionsgate stelt John Wick: Chapter 4 en meer topfilms uit
Sluiten